Прва београдска гимназија добила нову лабораторију за физику уз подршку НИС-а

У Првој београдској гимназији данас је отворена нова лабораторија за физику чију је реконструкцију и опремање подржала компанија НИС у оквиру програма друштвене одговорности „Заједници заједно“.

Лабораторија је опремљена најсавременијим училима која ће омогућити извођење експеримената у области физичких наука. Такође,  модерна лабораторија допринеће и одржавању креативних радионица које ће ученицима и њиховим професорима омогућити да се успешно припремају за регионална и међународна такмичења.

Свечаном отварању Лабораторије за физику у Првој београдској гимназији присуствовали су представници компаније НИС, Министарства просвете, науке и технолошког развоја Србије, представници града Београда, Физичког факултета у Београду,  Друштва физичара Србије, као и руководство Гимназије.

Поред свечаног отварања лабораторије, у просторијама Прве београдске гимназије одржан је и једнодневни Фестивал физике на коме су учесници имали прилику да се упознају са апаратуром и експериментима који се изводе у овој лабораторији.

У оквиру друштвено одговорног пословања компанија НИС велику пажњу поклања пројектима чији је циљ унапређење квалитета живота заједнице у којој компанија послује.  У складу са тим, НИС је препознао значај овог пројекта и подржао га у оквиру програма друштвене одговорности „Заједници заједно“. НИС је уједно и прва компанија која је добила престижну „Светосавску награду“ за допринос  унапређењу квалитета образовања у Србији коју додељује Министарство просвете, науке и технолошког развоја. У наредном периоду НИС ће наставити да подржава пројекте који доприносе унапређењу квалитета образовања у Србији.

Програм  “Заједници заједно” спроводи се већ осам година са основим циљем да се унапреди квалитет живота у локалним заједницама у којима НИС послује. Овај програм  реализује се у сарадњи са 11 локалних самоуправа: Београд, Нови Сад, Ниш, Чачак, Панчево, Зрењанин, Кикинда, Нови Бечеј, Житиште, Кањижа и Србобран. Током 2016. године овим програмом је подржано 106 пројеката чијом реализацијом се унапређује рад културних, образовних и спортских институција и установа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *