Вучић кандидат за председника Србије

Председништво Спрске напредне странке једногласно је одлучило да Александар Вучић буде за кандидат СНС за председника Србије.

 Седница председништва Српске напредне странке завршена је нешто после 17 часова, а лидер напредњака Александра Вучић рекао је новинарима да ће о закључцима седнице бити обавештени прецизним саопштењем.

“Ја сам увек фер и одговарам на свако ваше питање, али бих вас сада замолио да сачекате саопштење”, рекао је Вучић.

Председништво Српске напредне странке на данас одржаној седници донело је Закључак којим:

1. Председништво српских напредњака предлаже Главном одбору Странке да за председника Републике Србије, као свог кандидата, истакне Александра Вучића. Та одлука донета је једногласно.

2. Председник Српске напредне странке, Александар Вучић, обавезује се да у најбољој вери настави разговоре са данашњим председником Републике, Томиславом Николићем, и покуша да обезбеди пуно државно јединство свих одговорних фактора у Републици Србији, у намери да се Србија одбрани од снага прошлости и обезбеди њен даљи напредак. Такође, председник Српске напредне странке, Александар Вучић, дужан је да разговара са свим партнерима Српске напредне странке и покуша да обезбеди широку народну подршку за победу на предстојећим изборима.

Седница Главног одбора Српске напредне странке, на којој ће бити донета одлука, биће одржана у петак, 17. фебруара 2017. године, са почетком у 17.30 часова, у Сава центру.

Седница председништва која је трајала око сат времена, одржана је иза затворених врата.

Лидер СНС-а Александар Вучић стигао је у седиште Српске напредне странке. У просторије напредњака на Новом Београду дошли су председница Скупштине Србије Маја Гојковић, министри Зорана Михајловић, Златибор Лончар, Горан Кнежевић, Јадранка Јоксимовић, потпредседници СНС-а Марко Ђурић и Миленко Јованов, затим Братислав Гашић, Радомир Николић.
Раније је најављивано да ће СНС око 15. фебруара саопштити ко ће бити кандидат те странке на председничким изборима у Србији. Мандат актуелном председнику Србије Томиславу Николићу истиче 31. маја. Избори за председника Србије треба да буду расписани почетком марта, односно 90 дана пре истека мандата Томиславу Николићу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *