У експлозијама погинуо потпуковник ВС; Нестали радници живи, чекају помоћ у склоништу

У експлозији која се догодила током гашења пожара у Техничком ремонтном заводу у Крагујевцу, једна особа је изгубила живот, за три се још увек трага док је 25 припадника Војске Србије и МУП-а повређено. Сви повређени су збринути у крагујевачком Клиничком центру и ван су животне опасности, а у Крагујевац ће доћи и екипа лекара са ВМА како би помогла у збрињавању повређених. Како је објавио РТС позивајући се на изјаву министра одбране Зорана Ђорђевића, настрадао је потпуковник Мирослав Перишић, који је 26 година радио у војсци. Формирана је посебна комисија која ће утврдити узроке ове несреће.

Министар одбране Србије Зоран Ђорђевић изјавио је вечерас у Крагујевцу да је пожар у Техничко-ремонтном заводу (ТРЗ) угашен, али да постоји опасност од нових експлозија.

Ђорђевић је новинарима после обиласка ТРЗ-а казао да је приликом друге детонације која се догодила око 13.45 погинуо потпуковник Мирослав Перишић, као и да су нестале три особе “за којима се интензивно трага”.

“Нестала лица се налазе у опасној зони којој тренутно не можемо да приђемо. Из Београда су кренуле екипе Министарства одбране које треба да донесу робот и дрон помоћу којих треба да видимо какви су услови за прилазак објекту”, казао је министар.

Ђорђевић је изразио саучешће породици потпуковника Мирослава Перишића, за кога је навео да је 26 година био запослен у Војсци Србије и Министарству одбране, а да је две године радио у ТРЗ-у.

Министар је додао да је 25 особа хоспитализовано после експлозија и пожара у Техничко-ремонтном заводу.

“Прва експлозија догодила се у 13.20 у објекту А 28 у коме се обавља делаборација муниције а после тога пожар је захватио и тај објекат и објекат А 27. Ватрогасци, полицајци и радници Завода кренули су да гасе пожар да би се у 13.45 догодила друга експлозија”, рекао је министар.

Према речима Иване Ковачевић, супруге Дејана, једног од радника који још нису били избављени из круга завода, са овом групом је успостављен контакт.

– Они су се јавили из склоништа, безбедни су и чекају помоћ – казала је Ивана нашем репортеру.

До експлозије је дошло у магацину где се одлажу тромбонске мине и муниција. У првој експлозији, која се десила око 14 часова, како сазнајемо, није било повређених.

На терен су одмах изашле екипе ватрогасаца, војске, хитне помоћи. Отприлике сат времена касније, док су гасили пожар у једном магацину, дошло је до нове знатно јаче експлозије. У тој експлозији, како се претпоставља, повређено је доста људи, међу њима и ватрогасаца.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *