ДВА СХВАТАЊА МОРАЛА

Табанајући по српским варошицама и разговарајући са људима, поново сам се уверио да су Срби саздани од чврстог духовног и родољубивог материјала који није за продају

Српско народно стваралаштво пуно је стихова, прича, поука, пословица, наравоученија о правди, моралу, добру и злу. Увек ће се предност дати добром, а не злу, истини, а не лажи, правди, а не неправди. Такав је морални оквир у којем су живели и преживели наши преци. Нама баштинили.
[restrict]

ЧУВАЈМО ОНО ШТО ЈЕ ПРЕОСТАЛО Морални оквир важи и данас. Много више Српкиња и Срба се њега држи, без обзира што разноразне новине, телевизије и НАТО плаћени тетреболози покушавају да докажу супротно. Табанајући по српским варошицама и разговарајући са женама и људима које нећете видети на телевизијским екранима или читати њихова мишљења на интернету, поново сам се уверио, Богу хвала, да су Срби саздани од чврстог духовног и родољубивог материјала који није за продају, а није га лако ни разрушити.
Власт би ваљало да поведе рачуна о већинском делу свог народа, поготову сад, кад треба да ступе, раније донети, прописи о продаји земље странцима. Чувајмо земљу, бање и оно мало што нам је преостало. Јесте, имовине је некад било много више, а што је сад нема није одговорна ова власт, али садашња власт биће одговорна ако и ово преостало оде у пропаст. Кад останемо без ичега, неће бити важно ко је мање или више крив. Биће то залудна расправа у којој ће највише уживати они који су пропаст и изазвали.
У евроунијатској организацији и „међународној“ заједници на видело излази потпуно друго схватање морала. Доскора сакривено иза великих речи о људским правима, и демократији, одједном почињу необичне изјаве и приче. Њихова је теза да је у изборној кампањи све дозвољено причати, а кад се заврши, победник је дужан да полиже оно што је говорио или да једноставно заборави на своје речи и настави утабаним путем свога претходника. Све је исто само друга особа се слика и новинама и на телевизијама. То је став наручених и плаћених НАТО тетреболога који ће овај став прогласити за моралан. Тетреболози нису важни, јер иду тамо куда газда налаже, а занимљиви су једино што се преко њих јавно обзнани шта газде мисле.
Изјава Марсела Фрачера, председника Немачког института за економска истраживања у Берлину: „Уколико Доналд Трамп заиста мисли оно што каже, то ће имати негативан ефекат на светско богатство“, просто је невероватна. Шта је рекао председник Трамп и какве ће ефекте имати на светско богатство не знам, нити разумем општу прилепницу „светско богатство“, али запрепастио ме је део реченице – уколико заиста мисли оно што каже!?

ЛАЖ ЦАРУЈЕ, А СОТОНА ВЛАДА Уверење да човек једно мисли, друго говори, а треће ради код Срба је увек сведочило о неморалу, лажи, превари и да са особом која те радње чини никакве везе не ваља имати, јер „с ким си – такав си“. Председник Немачког института – за Немце се сматрало некад да су радни, дисциплиновани и да држе реч – изјављује да се може једно мислити, друго радити, значи лагати. Лаж је дозвољена ако нам иде у прилог. Значи, у свету који се дичи хришћанским начелима лаж царује, а сотона влада. Потпуни раскорак. Ми, Срби, и не само ми, има и других народа који су на страни истине и правде, у самом почетку смо у „изгубљеној“ позицији. Ми верујемо у оно што говоримо и држимо реч, а друге баш брига за оно што се изговори: „Пас лаје ветар носи.“ Имајмо ово увек на уму.
Избор Доналда Трампа, њега су изабрали амерички бирачи, за председника САД, наљутио је „клинтоноиде“ у Србији. Трампову победу доживљавају као сопствени пораз. Волим што је победио Трамп, само да ону злочиначку бабускеру, убицу српске деце, не гледам, а што се тиче неких великих очекивања од Трампа, не знам, али вам зато могу испричати народну причу.
Потера сељак воловска кола са џаковима жита у воденицу да их самеље. Кад се примакао воденици, види да је воденичар његов кум. Обрадова се и помисли у себи: „Благо мени, ено мога кума, самлеће ми жито без ујма“, а воденичар угледавши кума како долази обрадова се и рече себи: „Благо мени, ено мога кума, даће ми два ујма“!
Не заборавимо нашу браћу у евроунијатским казаматима, али хајде да за празнике који су пред нама упалимо по једну свећицу за здравље и помолимо се за наше сестре и браћу на Косову и Метохији. Нека знају да нису сами. Ми се молимо, а Господ ће пренети нашу молитву њима.
[/restrict]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *