Почетна / Свет / Амерички виртуелни ратници кидишу на Русију

Амерички виртуелни ратници кидишу на Русију

Зa „Печат“ из Љубљане Светлана Васовић Мекина

Иако амерички председник Доналд Трамп још увек брани лик и дело руског председника Владимира Путина, амерички законодавци већ распоређују на стотине милиона долара за нови информациони рат са Русијом

Све је почело оптужбама америчких обавештајних агенција о наводном „мешању“ Русије у амерички изборни процес, да би на крају било крунисано тврдњама америчких медија да РТ, „Спутњик“, па чак и „Викиликс“ заправо нису медији, јер „информације користе као оружје“. Амерички министар одбране је чак уверен да би НАТО морао да се „супротстави руском наоружавању лажима“.

„Русија жели да креира друштвени хаос, оспорава поузданост и шири неповерење у институције. То је опасно по нацију. Одговорни грађани би требало да буду свесни те чињенице“, тврди Карл Алтау, директор заједничког америчко-балтичког националног комитета, иначе загрижени критичар „руских дезинформација“. Према америчким проценама, Русија само у САД годишње потроши око 400 милиона долара на „пропагандне активности“. Међутим, те тврдње, којима се узбуњује и плаши домаћа и шира јавност су не само преувеличане него и лицемерне, јер производи америчке пропаганде коју сваког дана шире амерички глобални медији коштају милијарде, а не милионе долара.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *