Почетна / Оглашавање / Александар Дјуков, генерални директор „Гаспром њефта“, састао се са Александром Вучићем, председником Владе Србије

Александар Дјуков, генерални директор „Гаспром њефта“, састао се са Александром Вучићем, председником Владе Србије

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић састао се данас са генералним директором „Гаспром њефта“ Александром Дјуковим са којим је разговарао о наставку стратешке сарадње Републике Србије и компаније „Гаспром њефт“ на пољу енергетике.

Александар Дјуков и премијер Вучић разговарали су о наставку стратешке сарадње Републике Србије и компаније „Гаспром њефт“ на пољу енергетике

Генерални директор „Гаспром њефта“ Александар Дјуков похвалио је добар пословни амбијент у Републици Србији, њене позитивне економске реформе и стабилно окружење за пословање.

Премијер Вучић захвалио је на позитивним оценама и истакао спремност наше земље да заједнички радимо на развоју компаније НИС, а тиме и на развоју нафтне и гасне индустрије и енергетског сектора Србије.

На састанку је, између осталог, разматрана подршка даљем развоју петрохемијског комплекса Републике Србије са акцентом на предузећа „МСК“ из Кикинде и „Петрохемија“ у Панчеву, као и помоћи коју компанија „Гаспром њефт“ може да пружи у снабдевању сировинама. Разговарало се и о пројектима обновљивих извора енергије, као и о развоју малопродајне мреже компаније НИС у Србији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *