Почетна / Уводник / ШЕФ МАФИЈЕ

ШЕФ МАФИЈЕ

Милорад Вучелић / главни уредник

Органи нашег правосуђа су коначно сазрели за велике аутономне подухвате. То се делимично показало по обустављеном кривичном поступку против Богољуба Карића. Коме нису успели готово десет година да докажу или оснаже оптужницу, тај заиста и треба и мора да буде оглашен невиним и то се мора поздравити као део сазревања нашег правосудног система. То мора произвести и последице по оне који су невини а у виду разних облика сатисфакције, било да су материјалне, моралне или политичке, па тако и према тако угледном српском домаћину и бизнисмену.

Али коначан доказ зрелости и будности, који би измамио подршку и најсумњичавијих, нашег тужилаштва био би када би се поводом разних изјава невиних грађана и наслова и текстова у неким медијима коначно подигла оптужница против „правог“ „шефа мафије“ – Војислава Коштунице.

То би било подржано и у разним међународним круговима, а извесно је да би нам помогло у отварању и затварању разних поглавља у приступању ЕУ. Напокон, надлежни тужилац је и обавезан да се изјасни када чује учестали јавни глас да је неко „шеф мафије“. Није реч о клеветничким гласинама већ, како се каже у једном фамозном таблоиду, ради се о „шокантним подацима“ и „тврдњама“ које је Богољуб Карић изрекао на рачун некадашњег премијера Србије Војислава Коштунице и „људи око њега“, а без коментара пренели су многи медији: „Коштуница је шеф мафије који стоји иза паљења џамије у Београду, паљења америчке и немачке амбасаде као и слања српских генерала у Хаг“; власт на чијем је челу Коштуница је „хтела да убије Карића и његову породицу“ и „уперила ласер на његову кућу“…

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *