Истанбул: Oд 39 жртава у ноћном клубу 16 странци

istanbul-napadНападачи обучени у одела Деда Мраза отворили ватру на посетиоце ноћног клуба.- У тренутку напада у клубу је било између 700 и 800 људи

У ноћном клубу у Истанбулу током новогодишње ноћи дошло је до оружаног напада у коме је 39 особа је погинуло а око 50 рањено, саопштио је гувернер Истанбула. 

Међу погинулима је и један полицајац. Нападачи су прво убили полицајца  који је стајао на вратима клуба  а потом кренули у убијање недужних цивила.

Наоружани нападачи су напали су у новогодишњој  ноћни клуб у Истанбулу. Страхује се да би број жртава могао да порасте јер се процењује да је у клубу било између 700 и 800 људи у тренутку напада.

Полиција са оклопним возилима је окружила зграду а на лицу места је и више возила хитне помоћи.

Напад се догодио у познатом ноћном клубу Реина у Ортакои насељу, у истанбулском округу Бешикташ.

Још је нејасно колико нападача је учествовало у нападу. 

Турски медији се у својим извештајима и даље не слажу у томе да ли је био један или двојица нападача.

Турска државна агенција Анадолија јавила је да је био један нападач.

Приватна турска телевизија НТВ, међутим, наводи да су била двојица нападача обучена у одећу Деда Мраза, да су носили оружје “дугих цеви”.

Према неким извештајима један од нападача наводно се скривао у клубу.

Полиција евакуише област око клуба, а ангажовани су и обалска стража и спасиоци, јер су људи из клуба у паници скакали у море.

Ноћни клуб и ресторан “Реина” налази се на Босфору и један од најпознатијих клубова у граду. Омиљено је место за туристе, али и за познате личности, певаче, глумце и фудбалере.

У Истанбулу су појачане мере безбедности због низа терористичких напада и безбедносних изазова у земљи, а за новогодишњу ноћ је ангажовано око 20.000 полицајаца.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *