ВИЛИЈАМ ЕНГДАЛ: Преломна година за човечанство

engdal-2016Своју анализу 2016. године и предвиђања за 2017. у ексклузивном интервјуу за „Печат“ износи Вилијам Енгдал, један од најбољих геополитичких аналитичара и истраживача у свету

Разговарала Биљана Ђоровић Фотографије Милан Тимотић

Вилијам Енгдал, аутор експлозивних студија које су бриљантно осветлиле пројекат Новог светског поретка као процес геополитичког и геноцидног опкољавања планете са циљем реализације давно сањаног еугеничког пројекта „елите“ моћи, која је према мишљењу нашег саговорника упала у стање лудила у складу са древним увидом по коме „када Богови желе некога да униште, прво учине да они полуде“, специјално за наше читаоце разматра актуелне светске прилике и будућност коју нам оне обећавају.
[restrict]
Каква је ваша генерална оцена 2016. године?

Година 2016. је јединствена по својој бизарности са каквом се нисам срео током читавог свог живота. ЕУ корак по корак улази у стање распадања: италијански банкарски систем је банкротирао, француски гласачи, који ће следеће године изаћи на председничке изборе, по свој прилици ће желети да на том месту виде онога који ће Француску избавити из канџи НАТО-а и ЕУ, што би свакако био веома позитиван корак за човечанство. Ту је и немачка канцеларка Ангела Меркел, невероватно ригидна у својој политици према ратним избеглицама из Северне Африке, Сирије, Авганистана и свих земаља у које су они ушетали – она упркос свим терористичким нападима, без обзира да ли се ради о операцијама под лажном заставом за које се по правилу оптужују избеглице и илегални емигранти, није урадила апсолутно ништа фундаментално како би променила ту своју политику. То показује да је она марионета НАТО-а и луткара који јој говоре шта треба да ради. Немачки народ је у стању растројености какву никада нисам видео током протеклих 30 година, колико живим у овој земљи. И та узнемиреност је сасвим оправдана када не можете да одете на Божићни вашар и купите поклон за пријатеље и породицу. Не можете без зебње и страха да се окупите на божићном ручку и попијете чашу црног вина. Специјалне наоружане јединице су распоређене по граду како би наводно допринеле безбедности. Ово је припрема коју ћемо најбоље разумети ако је повежемо са оним што је канцеларка Меркел изјавила: о њеној бојазни да би се Русија могла умешати у немачке изборе 2017, у вези са чим би Немачка морала да буде изузетно спремна како би спречила оно што је пропагандна машина назвала „ширење лажних вести“. Међутим, већина ваших читалаца веома добро зна да су лажне вести управо оно што емитују и објављују мејнстрим медији – „Би-Би-Си“ у Лондону или „Си-Ен-Ен“ у Вашингтону и Њујорку – као и естаблишментски медији који лажу у вези са готово свим и свачим.
У овој изузетној години одиграли су се избори за америчког председника који су по бизарној кампањи далеко надмашили све изборе у протеклих 150 година америчке историје. Доналд Трамп, кловн и шоумен који своју пословну каријеру и њен успех дугује организованом криминалу грађевинске мафије и ликовима који припадају организованом криминалу Њујорка и Атлантик Ситија као и ЦИА, успео је својим наступима да убеди људе да ће направити Америку поново великом, повратити послове и многе друге ствари које враћају наду у будућност. А ако погледамо његов избор за чланове кабинета, закључићемо да је Доналд Трамп још једна марионета и да је цео свет позорница, баш како је то Шекспир рекао.

Исказујете заиста велике резерве према новом председнику САД. Осим реченог, које  бисте још аргументе издвојили у прилог том ставу?

Доналд Трамп је лутка на концу луткара из кругова који гравитирају ка Дејвиду Рокфелеру и Хенрију Кисинџеру. Они користе Трампа као велику обману. Велика обмана је да Трамп жели мир са Русијом а не рат, да жели да ради добре ствари и да заустави обојене револуције широм света, као и бацање пара на пројекте Пентагона попут здруженог јуришног ловца Ф-35, борбеног авиона пете генерације и тако даље. А шта је Трамп урадио? Ангажовао је три ветерана „Голдман Сакса“, највише политички ангажоване од свих банака Волстрита, за чланове свог кабинета. Ангажовао је и четири војна генерала укључујући министра унутрашњих послова и министра државне безбедности, а као свог саветника за  националну безбедност именовао је генерала у пензији Мајкла Флина који ће имати овлашћење да контролише запошљавања и отпуштања и обавештајну политику у ЦИА, ДИА, НСА и осталим обавештајним агенцијама. Флин је веома блиско повезан са једним од „кумова“ неоконзервативаца Мајклом Ледином са којим је ове године (2016) заједно објавио књигу: „Поље борбе: Како можемо да победимо у глобалном рату против радикалног ислама и његових савезника“. Он је обликовао политику типова попут Пола Волфовица, Дика Чејнија, Доналда Рамсфелда и других из америчке ратне фракције. Мајкл Ледин је члан Фондације за одбрану демократије, чији траг новца води до Шелдона Аделсона, гангстерског казино могула Лас Вегаса и Макауа у Кини и највећег финансијског анђела Нетанијахуове Ликуд партије. Трампов одабрани амбасадор у Тел Авиву Дејвид Фридман званично је тражио да се америчка амбасада пребаци у Јерусалим. Можемо ићи даље по листи. Одабрани амбасадор за Кину Тери Бранстад, иначе гувернер Ајове, једне од највећих произвођача кукуруза у САД, за кога се тврди да је пријатељ председника Кине Си Ђинпинга, дугогодишњи је одани пријатељ „Монсанта“ и свих отровних ГМО – соје и кукуруза – које Ајова извози у Кину. Он сасвим сигурно није добар пријатељ кинеске безбедности хране и пољопривреде.
Моја процена је да Трамп није ту како би „учинио Америку поново великом“ већ његово председниковање има јасну мисију да се „обнови америчка одбрана“ у складу са агендом Роналда Регана из 1980-их, како би Америка постала спремна за рат за који очито није била спремна под Обамом, када је Русија ушла у игру у Сирији, септембра 2015. То је Трампова улога. Он нема интерес да се бави политиком или спољном политиком. Његов заменик и саветник за безбедност Флин, који је од 2012. до 2014. године водио Обавештајну управу Министарства одбране САД – Војну обавештајну службу, једну од 19 организација које припадају обавештајној заједници САД, радиће ове послове уместо њега.

У коју фазу сада глобалисти улазе и шта је на дневном реду у реализацији њихових планова?

Даље увођење тоталитарног система, укидање кеша и цензуре интернета. Злокобни знак је покретање операције под називом „лажне вести“. Најновија мантра медија повезаних са ЦИА гласи „Пицагејт“ будући да су током последњих недеља  председничке кампање у САД преко „Викиликса“ процурили мејлови са подацима у којима се наводи да су Џон Подеста, менаџер кампање Хилари Клинтон, и други веома утицајни политички људи у Вашингтону повезани са пицеријом „Комет пингпонг“ у близини Беле куће коју води 41-годишњи Џејмс Ахилис Алефантис. Садржај на хиљаде мејлова открива детаљну размену између Подесте и власника необично утицајне пицерије Алефантиса, као и Клинтонове, која је одржала донаторску кампању управо у том ресторану.
„Пицагејт“ скандал је експлодирао када су тимови приватних истраживача документовано поставили на фејсбук, инстаграм, веб-сајтове и медијске канале на интернету податке који сугеришу да су Алефантис и „Комет пингпонг“ у срцу педофилског прстена у који су уплетени неки најистакнутији политичари у Вашингтону и шире.
„Њујорк тајмс“ и „Вашингтон пост“ хитро су прозвали открића везана за „Пицагејт“ – лажним вестима, позивајући се на „анонимне изворе“ који су наводно изјавили да ЦИА „верује“ да се Русија налази иза хакера који су изложили јавности документе и мејлове шефа изборне кампање Хилари Клинтон. Бивши високи обавештајни експерт обавештајне агенције НСА Вилијам Бени сместа је коментарисао ову ситуацију рекавши да је то немогуће, да су подаци процурили и да нису „хаковани“ јер би НСА одмах препознала хаковање, поготово ако га изводи страна земља.
За објављивање мејлова Џона Подсте, ЦИА и Обама су одмах окривили руске обавештајне службе, без и трунке доказа. „Википедија“, чији је садржај често манипулисан од стране америчких обавештајних агенција, брзо је поставила страницу са чудним насловом „Пицагејт (теорија завере)“. Како би осигурали да неутрално заинтересован читалац прими поруку, у првим редовима чланка стоји: „’Пицагејт’ је разоткривена теорија завере створена током председничких избора у САД 2016, која наводи да мејлови Џона Подесте, процурили преко ’Викиликса’, садрже кодиране поруке које се односе на трговину људима, и повезује неколико пицерија у Вашингтону и чланове Демократске партије са педофилским прстеном.“
Последњи корак у увођењу цензуре интернета представља одлука мрачне организације друштвених медија која се зове „Фејсбук“ да запосли посебну организацију која треба да утврди да ли поруке на овој мрежи представљају „лажне вести“ или не.
Закерберг, директор и оснивач „Фејсбука“, пети најбогатији човек на свету са процењених 50 милијарди долара, успоставио је сада мрежу „провере чињеница од треће стране“, чији је циљ да постави црвене заставе на постове на мрежи коју користи милијарда људи, са истакнутим упозорењем: „Споран садржај. Процењено од треће стране која се бави провером истинитости података“. „Фејсбук“ је објавио да цензуру у његовим редовима спроводи новостворена „Мрежа за проверу интернационалних чињеница“, која је израдила нацрт од пет принципа за проверу истинитости вести и информација објављених на мрежи.

engdal-2016-2Чиме је, којом високом компетенцијом и познавањем чињеница, „Мрежа за проверу…” заслужила улогу овако високог арбитра „истинитости”?

Ако потражимо шта се крије под називом „Мрежа за проверу интернационалних чињеница“, налазимо насловну страну нечега што се зове „Поинтер институт за медијске студије“ у Сент Питерсбург, Флорида. Даље, Поинтер институт – Мрежа за проверу интернационалних чињеница – добија новац од „Бил & Мелинда Гејтс фондације“, „Гугла“, Националне задужбине за демократију, „Омидјар мреже“ и Отвореног друштва Џорџа Сороша.
Боже, каква красна дружина. Фондација Гејтс је партнер са Сорошем у монструозним пројектима попут убеђивања афричких земаља да прихвати ГМ семе. „Гугл“, чије финансирање потиче од ЦИА и НСА, интелигентни истраживач Нафез Ахмед описује као „старт-ап, кооптиран од америчких обавештајаца са циљем да задрже ’супериорност над информацијама’“.
„Омидјар мрежа“ је темељна организација оснивача И-беја и мултимилијардера Пјера Омидјара који између осталих пројеката финансира објављивање пресретнутих разговора на мрежи.
И Национална задужбина за демократију (НЕД), од владе САД финансирана „приватна“ НВО, стоји иза сваке обојене ЦИА револуције за промену режима од Србије преко Украјине до Арапског пролећа. НЕД је пројекат ЦИА, из 1980-их током владавине Роналда Регана, створен као део приватизације обавештајних прљавих послова САД. Ален Вајнштајн, који је саставио конгресни закон за успостављање НЕД, навео је у интервјуу за „Вашингтон пост“ 1991: „Много тога што радимо данас учињено је тајно пре 25 година од стране ЦИА.“
Ако копамо дубље налазимо, замислите, име Џорџа Сороша, осуђеног трговца, хеџ фонд инсајдера, „филантропа“ ослобођеног од пореза и гигамилијардера који финансира Хилари Клинтон и готово сваку ЦИА и Стејт департмент обојену револуцију од Русије и Кине до Ирана преко своје мреже фондација за Отворено друштво, укључујући шок терапију Џефрија Сакса из 1990. за пљачку Русије и већине бивше комунистичке Источне Европе.
Још један од медија који раде за Закербергову цензуру на фејсбуку путем мантре „лажних вести“ је „Вашингтон пост“, данас у власништву оснивача „Амазона“, милијардера Џефа Безоса. Безос је главни медијски бизнис партнер ЦИА, али ова чињеница је изостављена током његовог преузимања „Вашингтон поста“, најважнијих новина у Вашингтону. „Вашингтон пост“ је недавно објавио бизарну листу од 200 сајтова за које тврди да емитују „лажне вести“, одбивши да саопшти ко им је дао списак.  
Велики напад на независне интернет сајтове није настао тек као резултат „Пицагејт“ скандала. Још у јануару 2014, на састанку Светског економског форума у Давосу, контрола информација на интернету била је водећи предмет дискусије. Нестанак неутралности интернета свакако је приоритет за Нови светски поредак. Провере истинитости ће, како видимо, бити у рукама ЦИА, Фонда за отворено друштво и остале веселе дружине.

И римокатолички папа Франциско се на веома бизаран начин бави увођењем контроле информација. У недавном интервјуу датом за белгијски католички лист, дијагностицирао је да они који „преносе лажне вести болују од копрофагије“.

Да… Очигледно је да се у НАТО земљама, посебно у САД и ЕУ, током последњих месеци уводи тоталитарни поредак или, како би га неки с правом назвали – фашизам, којим се укидају наша базична људска права. Папа Франциско је у овом језуитски интонираном интервјуу објављеном 7. децембра потврдио своје место у том контексту. Цитираћу део његове изјаве: „Дезинформација је вероватно највећа штета коју медији могу да почине тиме што мишљење наводе у једном смеру, занемарујући другу страну истине. Верујем да медији не би смели да падну – без увреде, молим – у болест копрофилије… И докле год људи имају тенденцију ка болести копрофагије, то може представљати велику штету.“
Копрофилија се према „Меријам-Вебстер“ речнику дефинише као „значајан интерес за излучевине, особито за фецес као средство за повећање сексуалног уживања“. А копрофагија подразумева једење фецеса, или буквално, једење гована.
На које људе свети отац конкретно мисли када тврди да људи имају тенденцију ка болести копрофагије? Да ли је то доминантна болест људске расе? Ако није, због чега, оче Франциско, правите овако бизарну везу између једења гована, грађана који читају о неделима политичара и медија који објављују та недела? Уосталом, није ли прва лаж коју би требало одбацити – догма о папској непогрешивости, донета у Ватикану 18. јула 1870? Управо зато што ова догма, утицај Римокатоличке цркве и њеног папе, нарочито у земљама Западне Европе, САД и Латинске Америке, имају такав и толики утицај да овако злоћудне опаске морају бити узете као сигнал и упутство за разумевање каква се опасност надвила над слободу јавног говора чије укидање треба разумети као централни задатак Новог светског поретка на почетку 2017. године.
[/restrict]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *