Излог књиге

pet-uglova-mario-vargas-ljosa_slika_o_58616683Марио Варгас Љоса
ПЕТ УГЛОВА
„Нова књига“, Подгорица, 2016

Шта се дешава када се суспендују сва правила, када сва средства постану дозвољена у обрачуну са политичким противницима? Централна полуга политичких и личних обрачуна у овом роману јесу инструментализовани медији. Колико далеко су таблоиди спремни да иду и колико драстично могу прекршити све моралне кодове, тема је коју, између осталог, истражује Марио Варгас Љоса у роману „Пет углова“. Варгас Љоса даје узбудљиву и динамичну причу о снази таблоидног новинарства, о фабрикацијама и скандалима који уништавају људске животе. Радња романа почиње објављивањем скандалозних фотографија и уништењем репутације једног човека. У игри која је почела, а чији је улог апсолутна власт, живот и смрт, сва морална правила, сви прећутни друштвени договори стављени су ван снаге.
Користећи обилато конвенције трилер жанра, перуански нобеловац у овом роману представља панораму Перуа последњих деценија прошлог века за време председника Алберта Фуџиморија и његове десне руке Владимира Монтесиноса: друштво разорено цинизмом и неутаживим амбицијама на граници је колапса у хаос насиља. Варгас Љоса анатомски прецизно анализира утицај корупције на дестабилизацију једног света.

romanoviСајмон Сибаг Монтефјоре
РОМАНОВИ: 1613–1918
„Evro Book“, Београд, 2016

Узбудљива историја савремене Русије, од Ивана Грозног до Николаја Другог, преко Петра Великог и Катарине Друге. Монтефјорева узбудљива хроника открива њихов тајни свет безграничне моћи и немилосрдног супарништва, генијалности и лудила, декаденције и завера, свет у коме су, поред припадника династије, запажене улоге имали дворани и авантуристи, револуционари и песници, највећа имена светске историје, од Ивана Грозног до Толстоја, од краљице Викторије до Лењина. Књига нуди одговоре на многе непознанице, као и на то како је једна породица успела да преобрази кнежевину разорену ратовима у највеће царство на свету? И како је све то изгубила? Ово је детаљна приповест о двадесеторо владара, царева и царица из династије Романов, надахнутих идејом о самодржављу.

titula-advokatДр Вељко М. Делибашић
ТИТУЛА АДВОКАТ ОДУЗИМА МИ ПРАВО НА СТРАХ – МОЈЕ ЗАВРШНЕ РЕЧИ
Универзитет Привредна академија, Правни факултет за привреду и правосуђе, Нови Сад, 2016

Садржај ове књиге чине бројне завршне речи адвоката Делибашића, изложене у низу изузетно значајних суђења. Својом књигом он даје велики допринос у бољем разумевању праве улоге браниоца у правичном кривичном поступку и стога ова монографија што носи дубоки, живи печат аутора који је своје дело написао у незаустављивој инспирацији и набоју живих емоција и сећања проживљених са сваким предметом и са сваким од својих брањеника, може да користи како самим адвокатима, тако и свим другим субјектима кривичног поступка.

obogaljena_amerika_vvДоналд Џ. Трамп
ОБОГАЉЕНА АМЕРИКА
„Службени гласник“, Београд, 2016

Политички програм новоизабраног председника Сједињених Америчких Држава, који је изазвао незапамћену пометњу на политичкој сцени светске велесиле. Победа Трампа на изборима, након контроверзне и бурне кампање, потврђује да ни Америка ни свет неће бити исти. Прочитајте зашто. Сазнајте како Доналд Трамп планира да Америку поново учини великом и како намерава да спроведе политичке промене које је најавио.

noc_arhangela-vlada_arsic_v-1-1Влада Арсић
НОЋ АРХАНГЕЛА
„Лагуна“, Београд, 2016

,,Ноћ архангела“ је историјска драма која, посредством сећања једне старице и визија њене праунуке, описује најкобније тренутке у животу владара обе српске династије – Карађорђевића и Обреновића – и (не)знани расплет њиховог сукоба. У распону од два века аутор нас вешто води кроз најзначајније догађаје српске повести, показујући да готово сви догађаји из садашњости имају далекосежне историјске корене.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *