Др Миша Ђурковић – ЕУ постаје сигурна шеријатска no go кућа

misa-djurkovic-1Разговарала Невенка Стојчевић

Постоје тумачења да присуствујемо трећем продору муслимана у Европу који се овога пута одвија мирним средствима, уз огромну помоћ политичке и економске елите управо те Европе. Они већ данас чине значајну популацију у низу најважнијих и највећих градова западне Европе: у Паризу између 10 и 15 одсто, у Берлину и Бечу скоро 10, у Лондону око 13 одсто…

Џорџ Сорош је својевремено говорио да Европи треба милион имиграната годишње, и целу инфраструктуру невладиног сектора упослио је на остварењу идеје да Стари континент што више насели муслиманима. Међутим, како се односи Европске уније и Турске непрестано погоршавају, а споразум који су ове две стране потписале не поштује, медији су почели да најављују нови талас од чак три милиона имиграната са Блиског истока у Европу, каже на почетку разговора за „Печат“ директор Института за европске студије др Миша Ђурковић, који се негативним последицама муслиманског освајања Европе од 60-их година прошлог века до данас бави у посебном делу своје књиге „Илузија Европске уније“ (2015). Пред последње председничке изборе у Аустрији др Ђурковић је на исту тему одржао веома запажено предавање на конгресу десних и конзервативних организација у Линцу, а све је то био повод за наш разговор о муслиманским имигрантима као најозбиљнијем, и по опстанак Европске уније најопаснијем проблему.

Колико је реално да нових три милиона имиграната крене према Старом континенту?

То највише зависи од односа ЕУ и Турске који су већ дуго, а посебно после неуспелог пуча 15. јула, веома лоши. Турци се, поред тога, од почетка потписивања споразума са ЕУ крајем 2015. године жале на његову примену. Наводно, договорени новац од три плус три милијарде евра не иде њима него их ЕУ даје невладиним организацијама које на терену раде са емиграцијом. Ових три милиона имиграната су смештени у разним избегличким центрима у Турској, и Ердоган их користи као претњу или уцену да може да их пусти ка ЕУ кад год хоће. Не треба, такође, заборавити да је Ципрасов најзначајнији резултат након доласка на власт отварање границе Грчке и пуштање имиграције да преко ове земље иду балканском рутом. Дакле, створени су сви услови за поплаву Европе имиграционим таласом, а и одлуком Европског парламента којом се суспендују преговори са Турском долази се у ситуацији када Ердоган поново прети новим ударом многобројних муслиманских имиграната.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *