Земљотрес с потписом

italija-1Пише Мара Кнежевић Керн

Да ли иза сеизмичких поремећаја на тлу Италије стоје тајни геоинжењеринг експерименти, и коју улогу НАТО-а има у њима

Док земљотреси у Италији узимају свој данак, погађајући најугроженије слојеве становништва, предузимачи трљају руке, а званичници на ТВ дају бесрамне изјаве: „Ово је прилика за економски развој.“

ИГРА РИХТЕРИМА На питање репортера шта би требало најхитније послати угроженима, представници локалне самоуправе узвикују: soldi (новац)! Организују се помпезне хуманитарне свечаности на којима се прикупља новац, банке отварају специјалне рачуне на које би требало да се слије новац. Soldi, soldi…одјекује Италијом, иако власти још нису поднеле извештај о прикупљеним солдима поводом претходног земљотреса из 2012, чије жртве још увек живе под шаторима, чекајући још једну зиму.

Манипулише се и рихтерима. Аутор документарца „Истина о земљотресу 2016“ анализира вести о земљотресу, откривајући да је „у ходу“ дошло до промене информација. Тако је читач вести на „TG 1“ рекао да је јачина земљотреса 6,2 Рихтера, „Си-Ен-Ену“ – 6,3, а „TV Italia“ – 6. Ово треба тумачити у светлу изјаве Марија Монтија дате након потреса у Емилији 2012, да ће за земљотресе преко 6,1 Рихтера трошкове санације сносити држава, а за оне мање локална самоуправа.

Активисти покрета „Ћинкве стеле“ откривају механизме за отимање хуманитарних пара, а неколико њих се окупило око пројекта „Un aiuto ai centro“ (директна помоћ), покушавајући да осмисле модел прикупљања помоћи која би ишла директно у руке угроженима. Они одлазе на терен о сопственом трошку и потрепштине – воду, храну, ћебад, лекове – предају у руке пострадалима.

Прича о новцу отвара још једну рупу кроз коју цуре паре: кампања за председника која је управо била у току.

У научној јавности што диже свој глас мимо медија главног тока све се гласније поставља питање: у којој мери хемијско запрашивање Италије, изузетно појачано последњих месеци, доприноси покретању тла на овом сеизмички осетљивом подручју? Отворено се указује на улогу антенског система ХААРП у Анкони, о чему су писали истраживачи браћа Розарио и Антонио Марчано. Због истраживања започетих 2005, након појачаних активности НАТО авијације, постали су мета судских истражитеља и полиције која је извршила рацију у њиховом стану, и одузела им сву документацију и компјутере.

[restrict]

ХЕМИЈСКИ ТРАГОВИ – ТАЈНИ РАТ Браћа Марчано за сеизмичке поремећаје оптужују тајне геоинжењеринг експерименте, о чему су објавили већ неколико књига. Овакви земљотреси, изазвани људским деловањем, имају посебне карактеристике везане за епицентар, што је узнемирило италијанске сеизмологе који упозоравају да би узрок земљотреса што тресу Италију могао бити појачано запрашивање из ваздуха (кемтрејлси). НАТО експерименти са избацивањем наночестица (комбинација тешких метала алуминијума и баријума) постали су видљиви на небу од 2002. Ове честице чине ваздух електропроводним појачавајући ефекат дејства ЕЛФ таласа на сеизмички осетљиве тачке, што је коинцидирало с недавним земљотресима (доказ су сателитски снимци), као и у случају потреса у Акуили – 6. априла 2009 – кад се земља затресла као да је пала бомба.

„Сви земљотреси са епицентром у дубини од 10 километара су с потписом“, тврде истраживачи, и често носе одређену поруку.

Марчанови оптужују званичну научну елиту да се забарикадирала у институте, правећи се да се ништа не дешава, као и медије задужене да по налогу виших инстанци исмевају све оне који покрећу непријатне теме.

У документарном филму „Хемијски трагови: тајни рат“ (2014) браћа Марчано износе доказе за своје тврдње, анализирајући утицај геоинжењеринг експеримената на климу, природно окружење и здравље живих бића. Овакви земљотреси, изазвани људском руком, имају посебне особине везане за епицентар, што није могуће сакрити.

Да постоји разлог за прикривање истине о земљотресима нове генерације може се закључити из односа државе према сеизмологу Ђанпаолу Ђулианију који већ годинама тврди да је земљотресе могуће предвидети. Предвидео је онај у Агуили (6. априла 2009), као и недавне земљотресе у централној Италији. Ђулијани тврди да неком не одговара да се његове методе званично примене, иако је спреман да своја сазнања уступи држави. Он већ 16 година ради на уређају за предвиђање земљотреса, пратећи понашање радона, радиоактивног елемента повезаног са земљотресима.

Свој проналазак је понудио италијанским колегама, како би га оценили и учествовали у усавршавању уређаја, али је уместо тога јавно исмејан. За разлику од италијанске владе, Кинези су веома заинтересовани за његова достигнућа, а ускоро иде у Сибир и Еквадор да настави студију и усаврши технологију. На истраживању емисије радона ради и Национални институт за геофизику и вулканологију у Риму, али они тврде да су за модел који би са сигурношћу могао да предвиди земљотрес потребне деценије.

italija-2

ПРИЧА О ГЛАЗУРИ Државна ТВ је прогнозере временских прилика инструирала да за вештачке облаке – које више није могуће игнорисати – користи новокомпоновани термин „глазура“ на шта политички коректни метеоролози пристају, без трунке стида, прикривајући природу „глазуре“. Временска прогноза је кључни сегмент контроле како прича о глазури не би напукла. Инструкције стижу из метеоролошког сервиса Аеронаутика милитаре, који своје извештаје синхронизује са извођачима тајних аеросол активности, како би се прикрио њихов утицај на климу. У милитаризоване прогнозе умешан је и Raytheon – један од гиганата војне индустрије, који је 1995. купио Е-систем – годину дана након што је војни сектор стекао власништво над АПТИ. Ова компанија је поседовала све патенте за ХААРП астрофизичара Бернара Истлунда. У власништву Raytheon-а је и General Dynamics – светски лидер у производњи дронова. Raytheon користи податке за временску прогнозу од НОАА преко свог Метео система. Марчано открива да су све временске прогнозе данас координиране глобално из истог центра, па не чуди тишина која влада међу „прогнозерима“ времена у медијима главног тока.

Да постојање овог оружја не спаде у теорију завере сведочи изјава Владимира Путина да руска армија поседује оружје ПАМИР 3, способно да изазива земљотресе и менталне сметње, које ће употребити уколико буде угрожена безбедност земље. Совјетски Савез је 1976. објавио поседовање система Детлић – претече ХААРП-а – моћног оружја за самоодбрану уз помоћ Теслиног ТМТ трансмитера. Ови радио-сигнали су били толико јаки да су месецима ометали емитовање радио-програма широм САД. Након распада СССР-а Американци су преузели документацију и стручњаке како би увели ово оружје у свој арсенал. НАТО и његове чланице и даље упорно негирају постојање овог оружја, иако су антенска постројења постављена широм Натоленда и његових пријатеља.

Да је Италија „отворена територија“ за све врсте експеримената открили су калабријски рибари када су у својим водама приметили сумњив брод Минерва уно, који је на свом путу растеривао рибе. После акције рибара који су опколили брод и зауставили га у покушају бекства, откривено је да поседује подводни топ који емитује вештачке сеизмичке таласе. Ова сумњива „научна екипа“ добила је дозволу од Лучке капетаније за „истраживања подводног света“, али не и за употребу поменутог оружја, што говори о неспособности власти да сачувају сопствену територију. Или о нечем другом?

За разлику од рибара, становници Италије немају механизме да зауставе деловање ХААРП-а, или спрече пилоте који све безобзирније избацују опасни садржај.

Подводни свет угрожавају и трагачи за нафтом, што дуж обале отварају бушотине угрожавајући опстанак риба и рибара. Сви имају дозволе за готово неограничено вршљање дуж обале.

У овим трагичним тренуцима за Италијане стиже порука са таласа „Радио Мариа“: све ово нам се дешава као божја казна због првобитног греха. Надахнута порука стиже и од вицеминистра Израела Ајуба Кара, који је у седишту Унеска у Јерусалиму изјавио да је земљотрес „божји одговор Италијанима на гласање“. На Италијанима је да препознају шта стоји иза „глазуре“ – прст божји или бестијални ловци на солде.               

[/restrict]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *