Завршен први Јесењи позоришни фестивал Емира Кустурице

atelje-1Представом позоришта Атеље 212 „Деца радости”, синоћ је затворен први Јесењи позоришни фестивал Емира Кустурице, уз подршку компаније НИС.

Током два дана трајања фестивала, посетиоци су уживали у квалитетним представама, док су млади глумци и режисери имали прилику да на стручним радионицама глуме и режије чују предавања редитеља Милана Нешковића и нашег чувеног глумца Зорана Цвијановића.

Фестивал је отворила представа студената Факултета драмских уметности из Београда и УК “Вук Стефановић Караџић „Укалупљивање – Трагедија лоптања у Срба” Страхиње Маџаревића, у режији Максима Милошевића. Другог фестивалског дана публици се представио Факултет уметности из Косовске Митровице са представом “Плеу Стриндберг” Фридриха Диренмата, у режији Јовице Павића.

atelje-2Представа „Деца радости” Милене Марковић, у режији Снежане Тришић, која је доживела београдску премијеру пре свега неколико дана, затворила је први фестивал позоришне уметности на Мећавнику.

Приликом свечаног отварања фестивала, Емир Кустурица је изјавио да је Мећавник постао место одржавања још једног уметничког фестивала, посвећеног позоришту и захвалио компанији НИС на подршци.

У циљу подршке и афирмације младих уметника, компанија НИС је подржала идеју Емира Кустурице да се организује фестивал посвећен позоришту, како би свако годишње доба на Мећавнику било обележено једном уметничком манифестацијом – зимским филмским фестивалом Кустендорф, пролећним Сајмом књига, летњим фестивалом Бољшој и јесењим позоришним фестивалом.

emir-kusturica

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *