Задаци новог начелника

Смена власти у Сребреници

mladen-grujicicПише Стефан Каргановић

Сребреница више нема за начелника заступника интереса мањинске политичке машине којом се диригује из Сарајева. Добила је начелника који напокон представља интересe већине грађана – и то из обе етничке и верске заједнице – који живе на територији општине Сребреница и којима је стало до напретка на месту где су настањени

Нешто што су сви сматрали готово немогућим, ипак се догодило. Није реч о исходу председничких избора у Сједињеним Америчким Државама него о коначници изборног процеса у општини Сребреница у Босни и Херцеговини. Чак и у шали, могућност повлачења било каквих поређења између изборних резултата у једној од најважнијих земаља света и у једној балканској касаби – звучи бизарно, али, под датим околностима, сасвим је оправдано. На свој начин, Сребреница и хипотека лажираних догађаја који се за њу везују уздигнути су на ниво светске приче, макар и кудикамо мање значајне од америчких председничких избора.

Овог пута, на општинским изборима у Сребреници догодиле су се – за тај локалитет – сасвим неуобичајене и неочекиване ствари.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *