Трампом по демократији уз холивудске сузе

Туга холивудских звезда због победе Доналда Трампа

gubitnicaПише Владислав Панов

Овогодишњи избори у Сједињеним Државама поделили су земљу као никада пре. Одлука народа, упркос индоктринацији медија и Холивуда, да их у наредним годинама као председник води Доналд Трамп, представља чудесно изненађење које је у очај, сузе и тугу завило пола Холивуда

Једна од првих последица доласка новог америчког председника у Белу кућу је голема туга већег дела представника такозване забавне индустрије. Професионални фолиранти из те бранше лију крокодилске сузе јер им се не свиђа који је од двоје такође професионалних фолираната ушао у Белу кућу.

[restrict]

СТАВ ОКО КОГА НЕМА ДВОУМЉЕЊА Холивуд је болесно опчињен сопственим значајем и утицајем. Отуда се, када им не успе да тај свој божански утицај докажу у пракси, понашају као размажена деришта којима је неко отео најдражу играчку. Холивудски грандомани, митомани, бездушно и неизлечиво сујетни „хероји“, мегаломани и егоманијаци, сви су заједно, у огромном броју, ко зна зашто, и то много пре самог дана гласања, одлучили да свим снагама подрже „демократију“ оличену у Хилари Клинтон. Републикански им је кандидат био мрзак од почетка кампање. И када се у причу уведе новац који је тамо једино мерило ствари и важности било чије, видљиво је да су у Хилари здушно улагали месецима пре избора. Желели су је у на трону Сједињених Држава. Готово да је постала обавеза, као нека врста чланарине којом се обезбеђивао имиџ напредног политичког и сваког другог животног става, да се на рачун Хилариног изборног штаба уплати максимална дозвољена сума (по особи, додуше, скромна, од свега 2.700 долара). Али много више од новца (мада је од свих Американаца на овај начин намакла скоро педесет милиона долара!) била су значајнија имена која су је подржала. Својевремено смо писали о томе ко је све од звезда током кампање био уз неког кандидата. У значајно већем броју, и по цифри умешаних и по тежини њихове славе, били су Клинтонкини обожаваоци.

То што је ипак на крају Доналд Трамп као председник ушетао у Белу кућу холивудска елита није могла да прихвати. Некада славна певачица и Оскаром награђена глумица, данас на сцени практично непостојећа Шер освежила је присуство свог имена у таблоидима и уопште у медијима бљувањем ватре на Трампа, на свог новог председника. Међу онима је који су лицемерно јавно обећали да ће, уколико Трамп постане председник, одмах отићи из земље. Чак је запретила да ће емигрирати на Јупитер! Наравно да је, као и остали холивудски фолиранти, остала код куће. Али добила је неколико бесплатних минута медијске пажње што је непроцењива ствар. Тим пре што је та „ствар“ постала међу холивудским широким срцима, алтруистима, демократама и осталим напредњацима политички став око кога нема и не сме да буде двоумљења.

ser-hilariПУТИНОВА ПОДРШКА – ВРХУНСКИ ДОКАЗ ЗЛА Једнакост и љубав међу људима шикљају на све стране у њиховим изјавама и лицитирању просвећеним демократским назорима. Пошто је Доналд Трамп управо у кампањи, али и иначе, као главни аргумент сопственог начина размишљања, навео да не намерава да повлађује таквим „вредностима“, постао је најомраженија личност у просвећеним холивудским круговима. Зато што, дакле, не подржава једнакост полова, раса и истополних сексуалних претензија, он је схваћен у програмираним срцима демократа као нови Хитлер кога, ето, као врхунски доказ његовог зла, подржава чак и руски председник Путин, заједно са неизлечиво ригидним и заосталим Корејцима и Кинезима. Отуда је револтирана сподоба која се крије иза детињастог надимка Леди Гага повела чак и неку врсту уличних протеста против новог председника, све са уличним блокадама, шетњама и мајицама са сликом Хилари на којима се декларише став да су звезде без обзира на све и даље уз њу, уз Хилари.

Роберт де Ниро је у исто време дао себи слободу да пред телевизијским камерама као гост једног ток-шоуа изјави како би ударио свог новог председника! Шер би да бежи чак на Јупитер, а остали холивудски јунаци који су подржали Хилари наводно већ имају обезбеђене одступнице у иностранству где ће, тврде они, ето, бити више демократије него у њиховој, „најдемократскијој земљи на свету“.

ledi-gagaМАДОНИНА КАУБОЈСКА УЦЕНА Попут Шер, подуже ван пажње публике која ју је својевремено обожавала Мадона је, као што се некада чинило на Дивљем западу, јавно обећала награду свакоме ко гласа против Трампа, патетично позивајући истомишљенике да се успротиве „трамповштини Америке“ и да никада не одустану од тог протеста, односно од самих себе!? Колико је овај њен став погрешан и суштински назадан не треба се на овом месту упуштати. Али није остао усамљен. На Мадонину каубојску уцену која се демократски чак сукобљава и са законом, одговориле су неке од звезда као, рецимо, певачице Кејти Пери и Ријана или водитељка Челси Хендлер. Сви би да беже јер им земља више није оличење демократских принципа и бриге за ближње. И док управо демократе, којима је помагала на терену као државни секретар, годинама пустоше свет остављајући за собом пламен, смрт и несавладиви хаос (њихове смо бомбашке лекције демократије осетили и назадни ми), против њих не да нема протеста већ би, ето, свет постао много лепше место када би се таква политика наставила, сада са Хилари на њеном челу. Највећа замерка Трампу од стране холивудских лицемера поносно усталих у демократском еше*лону је његов познати напад на жене, на наводно његово неприхватање њихове једнакости, мада му ништа мање не замерају и ригидност у вези расних и сексуалних статуса.

Отуда испред дефилеа расплаканих и неутешних звезда и Леди Гагиних барикада, Кејти Пери позива на делање, а не на плакање, изјавом за поколења – „нећемо пристати да Америку води мржња“ (то јест, разуме се, Трамп) и „зато не плачите, не седите, покрените се!“). У сличном контексту су одјекнуле и Мадонине тужне сузе уз речи „ово је срамна ноћ за Америку (ноћ избора Трампа за председника) јер смо дозволили да нас силеџија и мрзитељ води“! Шер је на све оне своје мудрости додала, у тренутку проглашења резултата избора, и то да се осећа као да јој је неко умро у породици!

madonaДЕСИО СЕ НАРОД На интернету се појавила фото-монтажа – слика Трампа окруженог силама мрака које га подржавају (Путин, Кју-клукс-клан и севернокорејско вођство), па су аутори овог бисера пропаганде због избора Трампа за председника с таквим пријатељима своје бираче назвали глупацима!

И како год и било из ког разлога да су овако напали сународнике који су малено зрно наде да ће им политички лидер у Белој кући коначно донети слободнији и суштински бољи живот гласали за Доналда Трампа, присталице Хилари Клинтон, односно те њене ратоборне демократије, нису учинили баш ништа да покажу да су заслужили да заиста протестују у име демократије и за њен рачун. Ниједан исправни демократски чин ни на једној страни није остварен те изборне ноћи, а неће нити у некој потоњој. Међутим, једино што личи на нешто демократско и то као нека врста колатералне штете (да се послужимо једном од бројних циничних клинтоновштина из ратног арсенала ове породице) јесте тријумф избора за који се определио народ који је гласао. И поред прљавштине медија који упорно у име демократских начела испирају мозак том народу, уграђујући му вазалну потчињеност глобалистичким принципима, непрестано у страху од свега и свакога, Америци се изгледа коначно управо десио тај народ. Чак ни холивудске сузе нису успеле да га спрече у томе.   

tramp-u-dalasu        

[/restrict]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *