Високи функционер УKП одавао податке, поступак у току

Aleksandar VucicВисоки функционер Управе криминалистиче полициjе одавао jе оперативне податке страним службама и против њега се води поступак, изjавио jе вечерас премиjер Aлександар Вучић.

“Управо се води поступак, што значи да имамо сву истину, питање jе само да ли ће тужилац да процени да jе предмет притворски или не. Aли, не мислим да jе притвор важан, већ окончање поступка”, рекао jе Вучић на ванредноj седници Бироа за координациjу слижби безбедности, на коjоj jе размотрен и поjачан рад страних обавештаjних служби у Србиjи.

Установљена повећана активност обавештаjних служби

Премиjер Aлександар Вучић изjавио jе вечерас да су српски безбедносни органи установили поjачано деjство, са већим броjем припадника, страних обавештаjних служби и са запада и са истока, на териториjи наше земље, а против њених интереса.

Процесуираћемо све оне коjи даjу оперативне обраде криминалистичке полициjе службеницима страних амбасада, рекао jе Вучић после седнице Бироа за корординациjу рада безбедносних службни.

Премиjер jе на ванредноj прес конференциjи навео да су на териториjи Републике Србиjе установљена повећана деjства страних обавештаjних служби.

Oн jе пренео да су надлежни органи у складу са посебним законом о БИA успешно евидентирали низ активности страних обавештаjних служби уперених против интереса Србиjе, као што су евиндетирали и прекршиоце тих дела.

Вучић jе рекао да су нека од тих лица нашом активношћу успешно неутралисана и таj посао неће моћи да обављаjу на оваj начин.

“Eвидентиране су такве активности, као и њихови починиоци. Нека од тих лица су неутралисана. У наредном периоду, Србиjа ће без обзира на цену коjу ћу jа лично да платим, процесуирати све оне наше коjи мисле да им jе дозвољено да даjу податке страним амбасадама. A има их и бесан сам на њих”, рекао jе Вучић.

Oн jе рекао да се ради о високом функционеру Управе криминалистичке полициjе коjи jе предавао опративне податке страним службама.

Рекао jе да jе управо у току поступак против те особе.

“Реч jе о високом функционеру и у току jе поступак”, навео jе Вучић.

Oн jе истакао да ће Влада Србиjе, док jе он на њеном челу, водити политику независне и суверене Србиjе.

„Србиjа ниjе земља никога са стране, већ земља грађана Србиjе, Срба и припадника свих других нациjа, и тако ћемо своjу земљу да чувамо”, нагласио jе Вучић на конференциjи за штампу.

Наjавио jе да ће у наредном периоду моћи да се види да ће Србиjа, без обзира за цену коjу ће лично платити он и вероватно други часни људи из службе безбедности, процесуирати друге коjи мисле да jе дозвољено да даjу оперативне податке службеницима страних амбасада.

„Aко знате нешто страшниjе од тога, кажите ми”, упитао jе он, додаjући да такви не заслужуjу да раде за државу Србиjу и државне органе.

Према његовим речима, мораће да иду и приjаве се у друге земље и причаjу шта год хоће против своjе државе.

Премиjер jе приметио да би се народ смеjао када би показао где све и како хватаjу наше службе стране обавештаjце и њихове овдашње помагаче због њиховог начина деловања.

У прилог томе навео jе да се “у хаустору пресвлаче, капуљаче скидаjу, одела облаче, па се по парковима састаjу“, додаjући да му jе задовољство што зна да вечерас они знаjу да се у њихово име стиди.

„Не љутим се на оне из великих служби, jер они мисле да им jе то посао, иако угрожаваjу нечиjи суверенитет, али не могу да обjасним своj бес због Срба коjи раде са њима“, нагласио jе он.

Oн jе упозорио да ће се у наредних неколико месеци десити 5. 000 афера и напада на њега и њему блиске људе и да грађани треба да знаjу да jе то стога што jе покушао да заштити независност и суверенитет Србиjе.

Вучић jе рекао да ниjе хтео да пристане да прећути на то да неко из наших служби предаjе оперативне информациjе страним службама и да то ниjе могао да уради ни као грађанин ни као човек.

Oн jе додао да ово што jе Србиjа сада урадила ниjе урадила ниjедна мала земља, да то могу само велике, али да ниjе важна цена коjу ћемо да платимо и да ћемо то да истерамо до краjа.

“Oчекуjем свакоjака чуда у наредним данима” рекао jе премиjер и додао да ће са своjом борбом наставити а да ти против коjи воиди борбу наjбоље знаjу како могу да га спрече.

Упитан шта мисли када jе рекао да ће платити високи цену, одговорио jе да jе то рекао зато што мале земље то не раде и да ће се наћи на црноj листи оних коjи мисле да то малим земљама ниjе дозвољено.

„Шта може бити за мене висока политичка цена? За разлику од других остаjем овде, и сутра могу да одем одавде и никакав проблем нема. Видећете да ће се то jедног дана на наjнормалниjи нацицн догодити“, поручио jе Вучић.

Oн jе истакао да jе суштина да неки људи не могу да поштуjу мале слободарске народе и да не прави разлику међу великима, не желећи да говори о коjим службама jе реч.

„Унутрашњи“ сарадници, како jе додао, су увек пиjунчићи, и увек ће се искористити.

На додатно питање о страним службама Вучић jе упитао како да не буде угрожен интерес земље ако узму податке обраде УKП-а, коjе добиjаjу на флешу, на коjем имаjу кога пратимо, слушамо у складу са законом, и кога гонимо.

„Шта ћете горе да добиjете”, упитао jе он додаjући да се ради о веома моћним службама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *