СНП тражи раскидање Бриселског споразума и прекид диjалога

SNP logoСрпска народна партиjа (СНП) позвала jе данас Владу Србиjе да хитно раскине Бриселски споразум и обустави преговоре са Приштином због притиска Eвропске униjе да Србиjа пристане на доделу међународног позивног броjа “лажноj држави Kосово”.
Tиме се, како наоводи СНП поништава суверенитет Србиjе и признаjе независност лажне државе Kосово.
“Србиjа као суверена и достоjанствена држава, не може да пристане на даље понижаваjуће ултиматуме и притиске од стране Eвропске униjе,” додаjе СНП у саопштењу.
СНП сматра да представници државе Србиjе више ни минуте не смеjу да преговраjу са “терористима из Приштине” коjи су, како наводи, “изградили лажну дрзаву Kосово на трговини људским органима, дрогом и оружjем.”
Tа странка подсећа да jе од почетка била против Бриселског споразума и указивала да он ниjе у националном интересу Србиjе, а то се, како указуjе показуjе тачним, jер ни jедна тачка тог споразума коjа се тиче интереса Србиjе ниjе испуњена, а посебно формирање Заjеднице српских општина (ЗСO).
“Брисел инсистира да само Београд испуњава оно што jе у интересу сепаратиста у Приштини, као што сада тражи да прихвати све уцене око позивног броjа, али и да се одрекне Tрепче, имовине Tелекома Србиjе као и све друге своjине државе Србиjе у jужноj српскоj покраjини”, наводи се у саопштењу.
СНП сматра да се на примеру Републике Српске видело да jе могуће заштити српски национални интерес и териториjални интегритет и суверенитет, одлуцном и бескомпромисном политком уз, како истиче, “подршку и развоj наjбољих политичких, економских и воjних односа са Русиjом и њеним лидером Владимиром Путином.

Један коментар

  1. РАДОСЛАВ

    Гос, из СНП висте део власти значи сносите и део одговорности за политику Вучићеве владе. Као добар национални гест напустите власт која води погрешну политику. Сада је време да све патриотске снаге Србије изађу на улице БЕОГРАДА. Политика коју води Београд је АНТИ СРПСКА то речито говори о издајству СРПСКЕ КРАЈИНЕ и понашање ове власти према РЕФЕРЕНДУМУ У СРПСКОЈ. ПОКАЖИТЕ НАЦИОНАЛНУ ЗРЕЛОСТ КАО БРАЋА СРБИ ИЗ СРПСКЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *