ПРОТЕСТ МИГРАНАТА У БЕОГРАДУ

migranti-660x330Група миграната одржала је протест код Аутобуске станице у Београду зато што не могу да пређу границу са Мађарском.

Протест у центру Београда окончан је међусобним кошкањем и одласком једне групе ка мађарској граници. Како јавља репортер Танјуга са лица места, мигранти су шетњом по коловозу блокирали саобраћај незадовољни што не могу да пређу границу са Мађарском. До сукоба је дошло пошто је једна група одбила да се придружи протесту и одбије помоћ у храни коју је добила од Инфо парка.  Група од око 300 миграната затим је пешице кренула преко Новог Београда ка северу Србије, а тренутно се налази у Земуну где их прати полиција.
Протест је почео око 8.00 у парку код аутобуске станице, а после 9.00 један део миграната одлучио је да пешице крене ка мађарској граници како би протестовали због противљења Мађарске да мигранте слободно пушта на своју територију.  Како су агенцији Бета рекли у Инфо пулту на аутобуској станици, након неког времена група миграната је кренула ка граници, али су се код Немањине улице окренули и вратили у парк, где су напали другу групу која је испред Инфо пулта чекала храну.
“Они су се вратили и напали групу која је мирно стајала у парку јер није хтела да крене са њима. Повређених нема, али је било веома напето. Полиција је морала да интервенише и да их раздваја”, рекли су у Инфо пулту и додали да су активисти неких невладиних организација “потпирили” мигранте да крену ка Мађарској.  Због тих дешавања, Инфо пулт је привремено затворен, а биће поново отворен у 13.00 када ће мигрантима бити подељен ручак.  Тренутно, у парку и околним улицама присутна је полиција, а због протеста саобраћај у Карађорђевој улици привремено је био заустављен.  У парку код Београдске аутобуске станице поново је ситуација мирна, као и претходних дана.

Како незванично сазнајемо, организатори и овог протеста су из групе “Но бордерс”, групе која је и раније организовала протесте миграната у Београду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *