Успех младих хемичара на Међународној олимпијади уз подршку НИС-а

НИС 1Тим младих хемичара из Србије, који је учествовао на 48. Међународној хемијској олимпијади у Грузији уз подршку компаније НИС, остварио је велики успех и освојио четири медаље – једну сребрну и три бронзане.
Поред велике конкуренције из преко 70 земаља света, талентовани средњошколци из Србије успели су да са овог најпрестижнијег међународног такмичења из хемије донесу одличја нашој земљи. Добитник сребрне медаље је Павле Крављанац, ученик Прве београдске гимназије, док су бронзане медаље освојили Андреј Кукурузар, ученик Гимназије „Вељко Петровић“ из Сомбора, Стефан Стојановић, ученик Гимназије у Лесковцу и Јован Стојковић, ученик Гимназије „Бора Станковић“ из Врања.
Екипу младих хемичара предводили су професори Душан Сладић с Хемијског факултета, Универзитета у Београду и Нико Радуловић са Природно-математичког факултета, Универзитета у Нишу.
Талентовани ученици одабрани су након низа такмичења у организацији Српског хемијског друштва, a завршна фаза надметања била је Српска хемијска олимпијада, и ове године организована уз подршку компаније НИС.
НИС улаже у развој образовања и науке и пружа подршку за даљи развој и одлазак младих талената на такмичења кроз корпоративни програм „Енергија знања“. Сарадња с универзитетима и научним институцијама само је део друштвено одговорног пословања НИС-а који на овај начин улаже у будућност и самим тим доприноси развоју науке и образовања у Србији.

НИС 2

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *