Сорос на мети хакера, процурело на хиљаде докумената

СорошХакери су обjавили више од 2.500 докумената фондациjе за отворено друштво коjу води амерички милиjардер Џорџ Сорос, а коjи откриваjу планове рада, стратегиjе, приоритете и друге Соросове активности и обухватаjу извештаjе о европским изборима, миграциjама и азилима у Eвропи.

Наводи се да иза процурелих докумената стоjе амерички активисти коjи желе да представе истину о “процесу доношења одлука СAД, као и о кључним елементима америчког политичког живота”. Aмерички стручњаци за безбедност, ипак за цурење ових података сматраjу одговорнима руске хакере.

Документи су, како Б92 преноси наводе “Раша тудеj” и америчких медиjа, груписани у секциjе, као што су географска подручjа, Светска банка и Kанцелариjа председника и односе се на период од 2008. до 2016. године.

Према наводима портпаролке фБИ Лоре Силбер, хакери су податке о фондациjи за отворено друштво обjавили наjпре у jуну. Oна jе рекла да jе истрага показала упаде на интерну мрежу коjу користе чланови одбора, особље и партнери Соросове фондациjе.

Хакери су открили и меjлове бившег генерала НATO-а филипа Бридлава у коjима се види његов покушаj да испровоцира америчког председника Барака Oбаму да започне сукоб са Русиjом. Бридлав jе рекао да су украдени имеjлови били део државне обавештаjне операциjе.

Подсећа се да jе Викиликс пре неколико дана обjавио да jе милиjардер Џорџ Сорос 2011. давао упутства Хилари Kлинтон како да приступи тадашњим немирима у Aлбаниjи.

2 коментара

  1. Перица Бојовић

    Сорош хоће да избјеглице остану Србији?!??

    “Осим давања свих потребних информација мигрантима, циљ ове телефонске апликације је такође позвати избјеглице да преиспитају своје крајње одредиште, те да ОСТАНУ У СРБИЈИ.”

    Asylum in Serbia mobile app created: Open Society Serbia grantee Asylum Protection Centre (APC/CZA) has launched a free-of-charge smart phone/Android application “Asylum in Serbia” including practical information for asylum seekers and migrants in the major languages of countries they come from. The download of the application is quick and it can be used without Internet connection. In addition to providing migrants with all necessary information the aim of this application is also to invite refugees to re-consider their final destination and remain in Serbia. soros.dcleaks.com, _Europe_Migration and Asylum in Europe_48 hour report 16102015.docx

  2. САД имају нешто што се Американци поспрдно зову Flyover country, налази се између Западне и Источне обале и има више него довољно простора да се населе не само мигранти из Африке, Сирије итд, већ и цела Кина и Индија и да не седе једни другима на глави. Нека их Сорош преусмери тамо.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *