Олимпијске игре 2016 – Лепи дани у Рију

Штефанек и ШпановићПосле почетних разочарања, овог уторка а онда и среде, 11. и 12. дана игара, коначно нас је кренуло на олимпијади у Рио де Жанеиру.
Највећу радост подарио нам је у уторак рвач грчко-римским стилом у категорији до 66 килограма Давор Штефанек, који је Србији донео прву медаљу на 31. летњој олимпијади, и то златну.
Тијана БогдановићИстог дана наше кошаркашице су се, чудесном и неочекиваном победом над фаворизованом Аустралијом (73:71) у четвртфиналу турнира, пласирале у полуфинале и дошле надомак једне од медаља.
Низ успеха продужили су ватерполисти који су, после траљаво одрађеног посла у групној фази такмичења (два нерешена меча, пораз и само две победе), убедљиво победили Шпанију (10:7), првопласирану у групи А, и пласирали се у полуфинале.
Одбојкашице СрбијеЗатим су нас одушевиле одбојкашице, импресивном победом над Русијом од 3:0 у сетовима која их је одвела у полуфинале, а дан је завршила скакачица удаљ Ивана Шпановић – из првог покушаја прескочила је норму и пласирала се у финале такмичења.
Кошаркашице СрбијеА у среду увече – када се закључује овај број „Печата“ – Србија је обезбедила још једну медаљу захваљујући осамнаестогодишњој теквондоисткињи Тијани Богдановић која се двема уверљивим победама – а нарочито упечатљива била је четвртфинална победа над двоструком узастопном олимпијском шампионком Ђингју Ву – пласирала у финале одржано у ноћи између среде и четвртка.

Ватерполисти Србије

Један коментар

  1. Najtrofejniji sport nije doneo nijednu medalju, očigledna zasluga pametnjakovića koji nije dozvolio da Jasna Šekarić učestvuje, iako je ostvarila normu. Možda ne bi osvojila nijednu medalju, ali bi pozitivno uticala na mlađe takmičare.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *