Почео четврти фестивал класичне музике „Бољшој“

1Четврти фестивал класичне музике „Бољшој“, који се одржава уз подршку руске компаније „Гаспром њефт“, отворен је у етно селу Мећавник, у националном парку „Мокра гора“. Фестивал који траје до 17. јула отворили су његов оснивач, режисер Емир Кустурица, и Александар Дибаљ, заменик генералног директора за корпоративне комуникације „Гаспром њефта“.

3На отварању манифестације публика је уживала у наступу Зорана Тодоровића, једног од најбољих светских лирских тенора, и симфонијског оркестра „Бољшој“. Вечерашњи концерт је само почетак фестивала који је подељен на такмичарски део и концертни програм. У такмичарском делу ће наступити 65 младих талентованих музичара из школа и академија из Србије, Републике Српске и Русије, који се надмећу за награде фестивала – златну, сребрну и бронзану „Матрјошку“. У жирију који ће одлучити о наградама су Јуриј Розум, чувени пијаниста, народни уметник Русије, Љиљана Несторовска, декан Београдског факултета музичке уметности и Зоран Комадина, професор музичке Академије Источног Сарајева. У концертном делу програма наступиће реномиране музичке звезде, као што су виолончелиста Нарек Ахназарјан,  пијаниста Јуриј Розум, виолиниста Немања Радуловић.

3Фестивал који се традиционално одржава од 2013. године уз подршку „Гаспром њефта“ омогућава младим музичарима да размене искуства, као и да усаврше своје умеће сарађујући са реномираним уметницима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *