НИС промовише младе хероје Србије

slika 1 (1)Победницима конкурса „Youth Heroes“, који су заједнички покренули компанија НИС и ЕXIT Фондација, додељене су награде, на свечаности одржаној у холу Радио телевизије Србије.
Основна идеја конкурса је промоција истинских хероја данашњице, младих, успешних и хуманих појединацакоји ће бити представљени јавности као позитивни примери у друштву.

Између неколико стотина пријава, стручни жири је изабрао 18 најбољих кандидата из целе Србије, који су награђени у категоријама: образовање/наука, култура/уметност, предузетништво, друштвени активизам и креативна индустрија. Највише победника изабрано је у области образовања и науке, a међу награђенима су и средњошколци и студенти.

Стручни жири су чинили Ненад Боровчанин, државни секретар за омладинуу Министарству омладине и спорта Републике Србије, Снежана Лакићевић, менаџер НИС-а за сарадњу са образовним и научним институцијама, Изабела Бранковић, директор маркетинга у „Ringier Axel Springer Media AG“ и Иван Петровић, извршни директор EXIT фондације, док је пети члан жирија биран по областима, у зависности од категорије у којој су додељивана признања.

“У оквиру своје друштвено-одговорне делатности, НИС је посебно посвећен младим људима, њиховом образовању и усавршавању. Резултат таквог стратешког опредељења компаније су управо пројекти попут ‘Youth Heroes’ који имају за циљ да промовишу хероје Србије и то је само део свих наших напора које предузимамо у подршци младој генерацији у нашој земљи. Ми у НИС-у смо свесни да подршком овим талентованим људима на најбољи начин улажемо у боље сутра заједнице у којој послујемо, због чега се удружујемо са партнерима који имају исту визију“, истакла је Сања Лубардић, директор Функције за односе са јавношћу и комуникације у НИС-у.

У оквиру свечаности поводом доделе награда младим херојима, одржана је и панел дискусија под називом „Како до позитивних узора за младе у Србији“ на којој су учествовали активиста Јован Симић, психотерапеут Зоран Миливојевић, музичар Марко Шелић Марчело и представници ЕXIT Фондациje.
slika 2

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *