Tри романа Љиљане Хабјановић Ђуровић

Обновљена „Просветина“ Библиотека „Велики романи“ 

Љиљана Хабјановић ЂуровићTри дела Љиљане Хабјановић Ђуровић – „Женски родослов“, „Ана Марија ме није волела“ и „Наш отац“ – нашла су се у једној књизи, управо објављеној у оквиру „Просветине“ култне едиције „Велики романи“, представљеној протекле седмице на конференцији за новинаре у књижари ,,Геца Кон“. Издавачко предузеће „Просвета“ и једна од најпознатијих и најтиражнијих српских књижевница овом књигом започињу ново коло чувене едиције, деценијама једног од заштитних знакова ове куће.
Ова књига је светлост дана угледала на 20. годишњицу изласка „Женског родослова“, најтиражнијег дела једног српског писца у последње две деценије, као и на 25. годишњицу првог издања романа „Ана Марија ме није волела“. Ради се о делима преведеним на укупно 11 светских језика, а „Женски родослов“ ће ускоро моћи да се чита и на немачком.
Библиотека ,,Велики романи“ покренута је 60-их година прошлог века и у њеним оквирима „Просвета“ је систематски објављивала дела најпознатијих и највећих светских и домаћих писаца. Дела из ове колекције, тако, представљају најзначајнија уметничка остварења и успешно репрезентују овај, без сумње, најбогатији и најчитанији књижевни род.
„Велике романе“ ИП „Просвета“ је издавала у колима, на финој, бездрвној хартији, повезаној у платно у тврдом повезу. Свака књига ове библиотеке имала је просечно 800 страница, штампана је ћирилицом, а већина је доживела по неколико издања у великим тиражима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *