Трафик фестивал у Бриселу уз подршку НИС-а

Emir KusturicaДесети фестивал културе и уметности балканских земаља, Балкан Трафик, одржан је од 14. до 17. априла у Бриселу, уз подршку компаније НИС. Компанија је четврти пут подржала ову јединствену културну манифестацију.
Као и сваке године, НИС јe првог дана фестивала у сарадњи са Амбасадом Републике Србије у Белгији, Мисијом Србије при Европској унији и представништвом  Привреднe коморe  Србије у Бриселу приредио коктел, којем су присуствовали европски званичници, дипломатски кор, пријатељи компаније и извођачи овогодишњег фестивала.
НИС је једна од највећих компанија Балканског региона, која поред Србије, послује и у Босни и Херцеговини, Мађарској, Бугарској и Румунији, па је подршка Балкан Трафик фестивалу израз жеље да се промовишу култура и вредности овог региона у седишту Европске уније. Уједно, НИС је једна од првих компанија из Србије која је отворила представништво у Бриселу.
Звезда овогодишњег фестивала je двоструки добитник „Златне палме“, прослављени српски режисер Емир Кустурица, који je присутнима одржаo „master class“, након чега je уследила пројекција његовог филма „Подземље“.  На фестивалу су до сада наступале највеће звезде балканских земаља, попут Горана Бреговића, Биљане Крстић, Амире Медуњанин и многих других.

Trafik festival

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *