СНП: ПОСТИЗБОРНИ ЦИЉ – Развој најбољих политичких, економских и војних односа са Русијом

SNP logoПредседништво Српске народне партије (СНП) једногласно је усвојило одлуку да Српска народна партија на предстојећим парламентарним изборима наступи на заједничкој листи са Српском напредном странком (СНС).

Циљ СНП је да после избора, кроз институције система Републике Србије, допринесе развоју најбољих политичких, економских, војних и свих других односа са Русијом.

Коначно је дошло време да Србија почне да развија системску и планску сарадњу са Русијом као што то чини са Европском унијом.

То подразумева да после избора буду формиране нове државне институције за развој сарадње са Русијом, по узору на постојеће институције за развој сарадње са ЕУ, које ће представљати механизам за операционализацију свеобухватне стратегије развоја међудржавних односа Србије и Русије.

Веома важан сегмент политике СНП чини залагање за очување војне неутралности Републике Србије. У том погледу, СНП ће бити гарант балансираног приступа у развоју војних односа Републике Србије са Русијом и НАТО, уз залагање да политика војне неутралности Србије коначно буде потврђена одржавањем референдума о чланству Србије у НАТО.

Очување војне неутралности Србије, максимално давање доприноса развоју економских односа Србије и Русије, а посебно борба за очување Косова и Метохије у оквиру Србије и подршка суверенитету Републике Српске на изворним дејтонским принципима, биће темељни принципи деловања СНП током предизборне и постизборне сарадње са Српском напредном странком.

3 коментара

  1. РАДОСЛАВ

    Заједнички излазак на изборе са СНС и већ постојећом здруженом братијом говори нам о можда новој стратегији Вучићеве политике према Русији. Ненад Поповић са доста великим пословима на територију руске федерсција неће тек тако да изгуби позиције код руских власти.
    Још ако се Кустурица прикључи Вучићу, он може лако да освоји 80 % посланичких мандата у новом сазиву српског парламента. Сва ДОСОВСКА садашња опозиција биће ван парламента Србије. Коће бити главна опозиција у новом сазиву? СРС и СПС, конкретно та опозиција биће само кочница према НАТО чланству.

  2. Istim motivom predlazem, da svi koji kritikuju Vucica…OBAVEZNO UDJU U KOALICIJU SA VUCICEM…kako bi ga “bolje” kritikovali “iz institucija sistema”.
    Fantasticno objasnjenje,NIKAD BOLJE RECENO!
    Kada vidim zute NATO kursadzije,cije su se stranke pretvorile u preduzetnicke radnje (STRanke)…i ostale cija je jedina ideologija i politika da se uhlebe kod Vucica…PALMA I DACIC CE POSTATI HEROJI SRBIJE 2016.G.
    Zapad vuce fenomenalne poteze PROTIV SRBIJE,stvorena je situacija da je Pajtic predsednik stranke ,kao predsednik Vojvodine,time se stvara svest u narodu da ce Vojvodina i (uza) Srbija zaratiti…a samo se radi o politickom prepucavanju.Prosto neverovatno.
    Sada planiraju da usmere Sirijce u BIH,A HRVATSKA NA SVA USTA GOVORI DA CE ZATVORITI GRANICE.
    Dakle,ako Grcka,Albanija,Crna Gora i BIH propuste Sirijsce,HRVATSKA NECE,i ostvarice se plan Alije Izetbegovica,koji je rekao da ce posle “oslobodjenja” Bosnenaseliti MILION MUSLIMANA.
    TO SADA SVESNO RADI TZV.EVROPSKA UNIJA…zato nema ozbiljnih mera,ovo je okupacija bez tenkova i otsecanje Rusije od mediterana,masovnim naseljavanjem Sirijaca.
    Dakle,OVO JE NAPAD NA REPUBLIKU SRPSKU,to katapultiranje naroda ce zapad finansirati 10-20 godina,dok Srbi ne napuste BIH i odu…
    Posle Kosova,Hrvatske,BIH i Vojvodine…STA NAM OSTAJE?
    Dzaba koalicije,SVI MOZEMO SA VUCICEM,ALI AKO TO VUCIC NE VIDI,SVI ODOSMO U PROPAST.
    On je sada odgovoran da to vidi.
    I TREBA DA BRINE O SRBIJI I SRBIMA,BAREM KAO ORBAN O MADJARSKOJ I MADJARIMA.

  3. BAL KAMELEONA : Pala jos jedna kamuflaza na Vucicevu policu.Nema povredjenih!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *