Захарова: Покушај наметања стокхолмског синдрома Србима – посебна НАТО перверзија

Zaharova 660 x 330Погибија двоје службеника српске амбасаде у Либији дешава се у позадини покушаја Запада да ту исту Србију увуче у НАТО, што је својеврсно наметање стокхолмског синдрома, када жртве терате да вас заволе, оценила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

Захарова је, гостујући у емисији на телевизији „Русија“, упозорила на опасну тенденцију Запада да почне нови круг оптужби против Русије да је наводно бомбардовала болницу, а онда се буквално следећег дана дешава да снаге коалиције уништавају или болницу или убијају цивиле.

Подсетивши да су убијени службеници Амбасаде Србије били таоци ДАЕШ-а, она је рекла да је тужно што су ту информацију доставили ФБИ и ЦИА, премда они сада негирају да су знали да су се српски држављани ту налазили.

„Буквално пре пар дана имали смо још једно подметање кроз турске медије о томе да су руске снаге наводно бомбардовале болницу. И шта се десило после два дана? Америчке снаге су бомбардовале циљеве ДАЕШ-а у Либији и тада је убијено двоје службеника српске Амбасаде“, навела је она и додала да су се САД извиниле Србији, али и да је у Србији одржан велики протест против НАТО-а.

„Све се то дешава у сенци покушаја Запада да постепено увуче ту исту Србију, а Црну Гору већ увелико, у НАТО. Кажу Црногорцима — треба да идете у НАТО, ми ћемо вас заштити“, рекла је Захарова у емисији „Вече са Владимиром Соловјовом“.

Она је додала да исто то покушавају сада да објасне Србима и упитала: „Како можете да заштитите земљу када имате информацију да су људи таоци на одређеној територији, а ви их бомбардујете. Каква безбедност, о чему говорите? То је посебна врста понижења, наметање стокхолмског синдрома, када терају своје жртве — а они су били жртве — да их заволе и да јавно признају да хоће код њих. То је посебна врста перверзности“.

http://rs.sputniknews.com/

Један коментар

  1. Свака част дами Захаровој што је оценила нашу безбедност коју премијер очекује од проклетог НАТО-а, а он није ни реч у том контексту. НАТО је 1999. нанео ненадокнадиве губитке његовој земљи, сто милијарде материјална штета, убио изнад 2500 људи, упропастио душу и менталност грађана и грађанки премијерове земље. Став да они који су против споразума са НАТО враћају земљу у XVII век је потпуно неразумљив, Нас је НАТО вратио назад поприлично. Уз помоћ НАТО-а, и наших виртуелних промена враћена је Србија на дну Европе по стандарду, запошљености и условима за живот. Наши власти убише се да објасне како су настрадали браћа Битићи, држављани САД, а у нашој земљи се бавили нелегалним пословима несвојствених у другој земљи. Убијени, наши држављани у Либији су обављали легално послове дипломата, па су настрадали од туђе руке, руке (бомбе) САД. Треба очекивати да ће се објавити вест да су они натрчали на бомбе, те онај ко их је гађао или наредбодавац су невини и да наши државници то прихвате као стварност. Колатерала, а не људкост.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *