СНП ће тражити референдум о чланству у НАТО-у

nenad popovic2Председник Српске народне партије Ненад Попoвић поручио је да ће се та партија, након ванредних парламентарних избора, у парламенту залагати за расписивање референдума о чланству Србије у НАТО-у.

У писаној изјави достављеној медијима Поповић подсећа да је СНП једина у парламенту била против недавно усвојеног споразума између Србије и НАТО-а.

„Верујемо да ниједна партија неће бежати од слободног и демократског изражавања воље народа на референдуму“, навео је Поповић.

Подсећа и да је СНП била једина партија у парламенту која је, још пре годину дана, упозоравала на негативне последице ИПАП споразума са НАТО-ом, као и једина партија која је гласала против последњег споразума Србије и НАТО-а, којим се овом војном савезу дају овлашћења фактичке војне контроле Србије.

„Једино је глас СНП у Скупштини Србије остао забележен у историји као глас против тог споразума и против НАТО-а“, наводи Поповић и истиче да је сада време да се, кроз референдум, чује и глас народа, који је од НАТО-а највише претрпео и страдао.

5 коментара

  1. Mi koji smo zbog NATO AGRESIJE i zapadnih sankcija,STAVLJALI HLEB U ZAMRZIVAC…ne smemo dozvoliti DA ZVANICNI BEOGRAD NASU DECU UCI DA SU NATO I ZAPAD NASI ZASTITNICI,a da ni jedan problem nije resen,pocev od Kosova,do ekonomije…
    Neka dokazu,neka napuste Kosovo…tada mozemo pricati kao sa prijateljima.
    Time ce mo se samo svadjati sa sopstvenom decom,ZAHVALJUJUCI NEVEROVATNIM STAVOVIMA ZVANICNOG BEOGRADA,DA JE NATO NAS ZASTITNIK.
    Srbija moze da udje u NATO,pod uslovom da
    -SRBIJA VRATI SUVERENITET NAD KOSOVOM,SA BONDSTILOM ILI BEZ NJEGA
    -NATO PRESTANE DA ZA SVA ZLA OVOGA SVETA OPTUZUJE RUSIJU,JER JE RUSIJA SRBIJI STRATESKI PARTNER I STRATESKI PRIJATELJ.
    E tada mozemo gde hocemo…
    Ovako,SRBIJA SE PONASA NEPRINCIPIELNO…I PREMA RUSIJI I PREMA SOPSTVENOM NARODU.

  2. bez referenduma ni govora na izbore

  3. pre referenduma za NATO, morao bi se raspisati referendum za EU.Šta to švajcarcima smeta što sa EU posluju samo sa 20%, A 80% rade, tj posluju sa ostatkom sveta.Železara Smederevo nam zavisi o odobrenju EU a da nismo ni članovi.Šta će nam raditi ako i uđemo u EU. I za vojnu neutralnost za koju se verbalno zalažemo morao bi se sprovesti referendum i odluka bi morala ući i naš Ustav.EU nam nudi samo kontrolisani haos i duple aršine kada se radi o demokratiji.Dokaza za moje tvrdnje ima bezbroj.Đukanovića će podržavati dok ne uradi domaći zadatak i onda ga iz pragmatičnih razloga odbaciti kao potrošenu muštiklu.Grujevkog u Makedoniji ruše jer zagovara poštovanje nacionalnih interesa kao i Dodik u Bosni.I kod nas se veći deo intelektualne elite u sprezi sa nevladinim organizacijama bore za “demokratiju” ali po cenu da se odreknemo i trunke primesa nacionalnog, već da slepo podržavamo duple aršine i kontrolisani haos.Ugledajmo se na Švajcarsku, a ne slugeranstvo pod bilo kakvim lažnim floskulama.

  4. Шта рећи о човеку који је као против НАТО-а, а нуди се СНС-у као коалициони партнер за ове изборе: “Lider Srpske narodne partije, koja je nedavno pokrenula akciju prikupljanja potpisa za referendum o saradnji Srbije i NATO, Nenad Popović, napomenuo je da postoji mogućnost da njegova stranka izađe na izbore u koaliciji sa SNS-om. Predsednik SNP-a Nenad Popović rekao je u izjavi za Tanjug da postoji visok stepen razumevanja između SNS i SNP.”
    Шта рећи о човеку који је “русофоил”, а иде на “молитвени доручак” са Обамом?

  5. Milan Bulić

    Koga lažemo pričom o neutralnosti ? Ako smo neutralni što i sa Rusijom ne potpišemo
    sporazum kao i sa NATO paktom !?! S druge strane, kako niko ne pokreće krivični postupak protiv
    ovih koji otvoreno lobiraju za NATO pakt ? Pitanja je mnogo ! Što će nam feferendum ako imamo
    odluku, odnosno skupštinsku rezoluciju o vojnoj neutralnosti. Raspisivanje referenduma bi značilo
    direktno i grubo kršenje te rezolucije. Ko na tako nešto ima pravo. Predsednik države ili vlade su,
    pre svega, dužni da štite i čuvaju neutralan položaj Srbije. Sve drugo podleže odgovornosti i san-
    kcijama.

    Milan

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *