ПИСМО РЕДАКЦИЈИ

ПисмоЗДРАВО ВУЧЕЛА,
Можда ћеш се зачудит, али нека ћеш. Гледам нешто ове наше натовце и некако им се види да не раде то што раде због уверења и убеђења него због пара и материјалног интереса.
Кажу ми неки да сам понио такав утисак због њихове тренутне ситуације јер су сазнали после најновијих, и то њихових, истраживања да их у Србији подржава само седам одсто народа. И зачудили се. А нису се морали трошит на та испитивања јер да су ме назвали, ја бих им то исто река и то бесплатно. Али када имају, нека и троше улудо, није ми жао него мило.
Они виде, а и ми и те како видимо, да код множине из власти имају пролаз и подршку и шта ће им онда народна подршка. Праве разне скупове по луксузним хотелима или у прес-салама, ију и пију по амбасадама, иду на приватне вечере са западним амбасадорима, вазда су на телевизијама и требало би да им је доста. Али они се упели да их заволи народ и њих и њихову, како они кажу, војну алијансу. А нису се они толико упели него их терају они који су их ангажовали и унајмили.
Нешто мислим, морају они да промене начин рада и да се спуште у масе. Ако неко прави митинг против НАТО, они треба да организују контрамитинг. А и то није све јер не треба се понашат само реактивно. Нека узму иницијативу и нека усред Београда или Чачка и Ниша одрже народни митинг подршке НАТО-у. Доћи ће велики број људи, биће и неповерљивих, али нека агитују нека их придобијају, ако су већ уверени да раде за добро народа нека изађу из сала луксузних хотела. Знам да ти контрамитинзи нису баш на добром гласу, па ни код тебе, али нека се онда закупи београдска „Арена“ или бар Центар „Сава“.
Овај нови споразум са НАТО пружа им велику прилику да се истакну. Треба да се организују и када буде наилазила нека натовска војна колона, нека из заспу цвећем, нека им машу заставицама поред пута, нека им негде ђе застану изнесу погачу, со, ракију и жито. Ако лете авионима, нека то све ураде на неком аеродрому. Нека у Београду организују неки пријем за НАТО официре, нека их удоме, нека им приреде неки бал, покрену иницијативу за оснивање НАТО официрског дома у складу са нашом традицијом.
Какви би се циклуси научних предавања могли одржати на тему лековитости последица употребе осиромашеног уранијума на становништво у Србији. Да се разбију те заостале српске предрасуде о њиховој штетности. Има научника и код нас да ово изнесу, али их не организују.
Видиш и сам колике су све и какве могућности пред људима који имају уверења, а не раде само за паре. Али нећу више ја да их учим, хтио сам само да их подстакнем, па нека се они сами сете јер су моја убеђења, као што ти је добро познато, потпуно супротна.
Али не могу никако да одолим да их на крају не частим идејом да никако не пропуште прилику која им се пружа сваког 24. марта. Ако су људи од става и уверења, искористиће је.
Здраво ми био и опрости,
Машан Пуров

Један коментар

  1. миливоје

    Браво мајсторе! Све си им рекао како треба. Ако имају мало памети или мозга нека спроведу то (нормално да не смеју)! Знају они шта значи издаја у србском народу и шта издајнике чека!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *