Рогозин у Београду о продаjи наоружања и испоруци гаса

Rogozin 660 x 330Потпредседник Владе Русиjе Дмитриj Рогозин разговараће са српским властима о продаjи наоружања, али и о испоруци гаса, пише данас Блиц.

Рогозин ће данас и сутра у Београду присуствовати заседању српско-руског Mеђувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу, чиjи jе копредседник заjедно са министром спољних послова Србиjе Ивицом Дачићем.

“Oружjе ће свакако бити тема Mеђувладиног комитета. Србиjа планира да набави наоружање за заштиту земље и углавном jе реч о наставку разговора коjе jе премиjер Aлександар Вучић започео приликом посете Mоскви у октобру. Неке ствари коjе су тада договорене сада ће бити реализоване”, каже саговорник Блица из Владе Србиjе.

Вучић jе, иначе, након посете Mоскви наjавио долазак Рогозина и као jедну од тема навео испоруку гаса.

Блиц пише да званичне информациjе о томе коjе наоружање Србиjа планира да набави ниjе било могуће добити, а да jе премиjер званично говорио о шасиjи за хаубицу “нора”, топу 242 за борбено возило “лазар”, али и да се размишља о куповини борбених хеликоптера.

Kао jедан од разлога доласка Рогозина jуче се наводила и куповина руских авиона типа MиГ-35, што jе мало извесно с обзиром на то да jедан кошта 27 милиона долара, каже Блиц.

Један коментар

  1. Dobrodošao medju svoje! I kada APSOLUTNO svi Srbi bili svesni šta ova poseta znači, mislim da bi se mnogima vratio osmeh na licu! Poštovanje i HVALA tovariš Rogozin!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *