Пентагон: Русија не треба да сматра Америку претњом

Pentagon 660 x 330Москва не треба да сматра Сједињене Америчке Државе претњом, будући да Вашингтон не тежи конфликту са Русијом, изјавио је представник Пентагона Џеф Дејвис, коментаришући недавно усвојену руску Стратегију националне безбедности.

 „Не постоји разлог да нас сматрају претњом. Ми не тежимо ка конфликту са Русијом. Истина је да постоје несугласице, али било би фундаментално погрешно гледати на САД као на претњу Русији“, рекао је Дејвис, преносе француски медији.

Амерички генерал је такође рекао да је заинтересован да прочита целокупну стратегију пре него што изнесе било које друге закључке, јер, како је рекао, из својих извора је успео да сазна само неколико тачака документа.

Измењену Стратегију националне безбедности Русије потписао је председник те земље Владимир Путин непосредно пред новогодишње празнике.

Истовремено, командант Здруженог комитета начелника штабова оружаних снага САД генерал Џозеф Данфорд оценио је да САД и даље на Русију гледају као на претњу.

„Ми тај закључак доносимо на основу понашања и војних капацитета Русије, укључујући нуклеарни и кибернетички потенцијал, који може да се протумачи као претња нашим савезницима“, додао је он.

3 коментара

  1. Nato pakt je postavio rakete u svim državama bivšeg Sovjetskog saveza, o evropi i da ne govorim, a izjave američkog generala su zamajavanje i providne laži u koje niko ne veruje.Kada bi procena Amerike bila da mogu poraziti Ruse, napali bi ih koliko sutra.Očajnička težnja Amerike da budu najdominantnija sila na planeti, uvek ih samo dovodi do novih zločina koje čine državama po celom svetu.

  2. Rusija vas i ne smatra pretnjom jer poseduje takve “kapacitete” koja može svoju planetarnu ulogu da odigra do kraja! Kao prvo da sačuva svoj teritorijalni integritet, a kao drugo da bude NADA za sav slobodoljubivi svet, koji je ugrožen bahatim ekspanzionističkim kaptalizmom, ili tzv. globalnim hegemonizmom! Pentagon, čini mi se da sve više postaje “školica” za pogrešne odluke, nažalost sa tragičnim posledicama, kao šerif na divljem zapadu! Bumerang je sve više prisutan, suze mogu biti i od luka! To Holivud najbolje zna!

  3. Ne samo da RF vidi SAD kao neprijatelja vec i 4/5 citavog sveta ih vidi tako. Cak i oni koji ih slede ne cine to iz uverenja vec od moranja i zbog bojazni za posledice koje bi usledile. Juce je na CCTV jedan kineski general lepo definisao kako oni vide SAD. Vide ih kao nekog ko im plete mrezu na njihovim granicama zahvaljujuci “saveznicima” koje oni primoravaju na saradnju. General dalje kaze da je to cinjenica koju niko u Kini ne sme da posmatra povrsno kao i da je duznost drzave da reformise vojsku do tog stepena da je u stanju da odvrati svaku pretnju suverenitetu NRK. Takodje je dodao da je kineski narod u nekoliko mahova u modernoj istoriji bio zrtva imperijalisticke politike koja je vodjena protiv Kine. Znaci da zakljucimo nisu samo Rusi ti koji ih vide kao pretnju vec i Kina koja ima veoma defanzivnu diplomatiju kada su u pitanju medjunarodni globalni odnosti. Naravno to ne znaci da je Kina slepa i ne vidi sta SAD namerava da cini.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *