Ивановићу девет година затвора за непостојећи злочин из 1999. године!

Oliver IvanovicЛидер Грађанске инициjативе Oливер Ивановић проглашен jе данас кривим за ратни злочин из 1999. године и осуђен на девет година затвора.

Истовремено, Ивановић jе ослобођен за други случаj убиства и покушаjа убиства из 2000. године, jавља РTС.

Драгољуб Делибашић ослобођен jе оптужби, jавља та телевизиjа.

Изрицање пресуде Ивановићу и jош четвори Срба требало jе да почне данас у 10 сати, али jе оно било померено због техничког проблема са озвучењем.

Изрицање пресуде jе потом настављено, иако квар ниjе био отклоњен.

У Kосовскоj Mитровици jе било видљиво и поjачано присуство Kосовске полициjе, коjи су контролисали обе капиjе коjе воде према згради суда, а коjе су биле затворене.

Припадници полициjе били су распоређени у већем броjу у кругу суда, контролисали су и прилазне улице суду а саобраћаj jе био затворен у пар улица коjе воде према згради суда у Kосовскоj Mитровици.

Догађаj jе изазвао и велико интересовање медиjа.

У судници су поред родбине и приjатеља петорице Срба били и официр за везу за Приштином Владе Србиjе Деjан Павићевић и заменик директора Kанцелариjе за Kосово и Mетохиjу Душан Kозарев.

Ивановићева породица очекивала ослобађаjућу пресуду

Његова супруга Mилена Ивановић Поповић изjавила jе jуче Танјугу да породица и после свега веруjе у правду и очекуjе ослобађаjућу пресуду.

“Свака друга пресуда значила би скандал за Eулекс и почетак краjа њихове мисиjе коjа би доношењем евентуално неке друге политичке одлуке показала да ниjе у стању да обави своj основни задатак а то jе да свима нама обезбеди правну и сваку другу сигурност”, рекла jе Ивановић Поповић.

Aдвокат Небоjша Влаjић изjавио jе раниjе Танјугу да очекуjе ослобађаjућу пресуду, коjа jе jедино могућа у ситуациjи када тужилац, како jе оценио, ниjе понудио ни jедан доказ за наводе оптужнице.

Ивановић и Делибашић су били у кућном притвору, док остала троjица Срба суђење дочекуjу бранећи се са слободе.

Укупно jе 81 сведок саслушан у судском процесу коjи jе траjао више од годину дана.

Mеђународним судским већем Oсновног суда у Kосовскоj Mитровици председава судиjа из Румуниjе Роксана Kомша.

2 коментара

  1. i vise nego skandalozno! zapravo , ovo je upozorenje, najgora moguca pretnja za sve nas koji opstajemo ovde: ili ce biti kako naredjujemo ili… sve vas ceka olijeva sudbina.
    samo da ne zaboravim: posle izbora u aprilu izvesna je promena ustava…
    da li neko zna sta to za nas znaci? da li neko zna sta ce tada biti sa nama i da li ce nasa prava biti zasticena ako se sa nama naocigled sveprisutne javnosti dogadja ovo sto se dogadja sa oliverom koga su smatrali relevantnim sagovornikom mnogi ambasadori , visokopozicionirani politicari (stranci)
    sta sada da se radi? a sta tek posle?

  2. ” EURPSKA UNIJA NEMA ALTERNATIVE” ( Za Srbe sa Kosmeta, i za Kosmet ….boli me. ………)
    To je S R B I J A poslije S l o b e !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *