Почетна / БРОЈ 403 / Џералд Селенте – Ближи се последњи рат

Џералд Селенте – Ближи се последњи рат

Селенте 1Разговарала Биљана Ђоровић

Свет је постао једна велика земља робова. Седам милијарди људи поробљено је од стране шачице никоговића и ништарија, и немају храбрости да се боре. Остали су без храбрости, части, самопоштовања и достојанства

Традиционално, почетком нове године, читаоцима „Печата“ представљамо водеће трендове у свету, засноване на анализи Џералда Селентеа, препознатог у глобалним медијима као „најпоузданије име у праћењу светских трендова“ након што је предвидео колапс СССР-а, две последње економске рецесије, слом dot.koma, Азијску валутну кризу 1997, слом светске берзе 1987, глобалну финансијску кризу 2008. године. Селенте прати и прогнозира трендове од 1980, када је развио јединствену методологију „Globalnomic“ у предвиђању, праћењу, идентификовању и искоришћавању предвиђачке методе. Селенте је издавач интернационалног магазина „Трендови“ и оснивач и директор истоименог истраживачког института.

Ваша предвиђања водећих 10 трендова за 2016. веома су мрачна и апокалиптична.

Да, апокалиптична су у смислу да уколико будемо дозволили да се догоде, трендови ће нас управо тамо и одвести. Међутим, неке нећемо моћи да променимо. На пример: један од водећих трендова јесте глобална рецесија. И како се нова година отвара, светска тржишта се затварају. Глобална рецесија је требало да се одигра одмах после панике 2008, али тржишта су, уместо да се криза одвија природним током, вештачки одржана и ојачана око 2009. године. Због тога се сада налазимо у гротлу највеће финансијске преваре у светској историји. Централне банке широм света, укључујући банке у Кини и Јапану, преплавиле су тржишта јефтиним новцем. Председник Европске централне банке Марио Драги обавезао се да ће „учинити оно што морамо“ да би се повијена економија у Европи одржала на површини, што значи: више подстицаја, више јефтиног новца, више економских лукавстава којима ће додатно нахранити џиновски глобални мехур дуга. Али упркос маневрима, банкстерски мехур дуга од 225 трилиона долара ће пући – и превладаће глобална рецесија/депресија. Да, налазимо се у глобалној рецесији чије ће последице погодити многе људе, али с друге стране, они који знају шта се спрема, могу да се припреме за то.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *