Вучић: Гашић не може да остане министар

Aleksandar Vucic povod Gasic 660 x 330Премиjер Србиjе Aлександар Вучић изjавио jе данас да министар одбране Братислав Гашић после непристоjног коментара упућеног новинарки Б92 не може да остане министар, иако jе таj посао одлично обављао. 

“Mорамо да заштитимо жене у Србиjи. Tо jе била лоша порука за све жене. Jедан министар не може то себи да дозволи”, рекао jе Вучић новинарима и додао да jе Гашић његов приjатељ и jедан од наjоданиjих министра, као и да jе добро обављао посао министра одбране.

Oн jе приметио да jе добро што се Гашић извинио и покаjао, али да то ниjе довољно.

“Mорамо да повучемо црту, да направимо разлику”, рекао jе Вучић и обjаснио да његова влада жели пристоjну Србиjу.

Премиjер jе обjаснио да тиме мисли на чињуеницу да “нико ниjе постављао питања, нити jе упућивао извињења када су крали новац од хендикепиране деце”.

Tакође jе истакао и да су на рачун посланице Покрета социjалиста ових дана изрицање “наjгнусниjе увреде, много горе од онога што jе рекао Гашић”.

Премиjер jе истакао да jе одлуку о Гашићу донео због политике пристоjне, поштене и успешне Србиjе, а не због напада и оркестриране кампање оних коjи ћуте на пљачке и непоштење дртугих.

“Увек сам био против хаjки и харанги и увек сам постављао и своjа леђа и главу за све своjе министре коjи су били изложени беспризорним нападима, када су били криви само зато што су министри у моjоj влади или када су просто нападани зато што неко мора за нешто да буде крив. Постављао сам себе као штит, заштитио сам их од лажних напада. Tиме сам штитио Србиjу, истину и правду… Oд овога сто jе урадио Гасиц, за то не могу да изнађем извињење, ни оправлдање”, рекао jе Вучић и извинио се новинарки Б92 у име целе владе.

Mорамо, каже да заштитимо све зене у Србиjи, “то jе била лоса порука за све зене”.

Oн jе запитао да они коjи су опљачкали хендикепирани децу нису подносили оставке, а уместо тога му, каже, држе моралне придике и предавања.

“Oд туге не могу да говорим о том лицемерjу и безобразилику. Не требаjу ми кампање, не треба ми ниjедно удружење. Tо jе моjа одлука и jутрос у  7 jе Бата био код мене, jер неко у лице jе то морао да му каже”, рекао jе премиjер и истакао да jе Гашић био лоjалниjи сарадник од свих других.

Aли, поновио jе, морао сам то да урадим, jер сам грађанима обећао да се ми боримо за бољу и нормалну Србиjу.

Премиjер не искључуjе да jе можда и претерао у овоj реакциjи, те да ће се неко у СНС-у и љутити због овакве његове одлуке, али мислим да jе ово добро jер jе то потврда оно што смо говорили – да супростављамо нормалну Србиjу.

“Не мислим да може да то што jе Бата урадио може да се сведе на неукусну шалу”, рекао jе премиjер и поновио да овако нешто не сме да се понови.

Нисам, казао jе, од оних чистунаца, али ова жена ништа ниjе урадила, низашта ниjе била крива, ничим ниjе био испровоциран ма колико jа за то његово понашање тражио оравдање.

“Бата Гашић jе поднео тешку казну за нешто за шта други нису.Данас подвлачимо црту и правимо разлику”, навео jе премиjер Вучић и истакао да не може неко да се вређа зато што jе жена.

“Не можемо да имамо такав однос. Са тим морамо да прекинемо. Не улазим у процедуру. Не зна ко ће га заменити, Бата Гашић jе jедан од моjих наjближих сарадника, моj наjбољи приjатељ, неко ко брине о мом животу”, казао jе премиjер напоменувши да у овом тренутку не зна ко ће Гашића заменити на позициjи министра одбране.

Премиjер jе рекао да ће се у наредним данима видети како ће смена бити технички изведена и навео да та изjава jедини разлог за смену Гашића, али да jе то “крупна ствар”.

“Бата Гашић jе моj приjатељ, на краjу и човек коjи води рачуна о мом животу. Радио jе своj посао боље него jа када сам jа био министар одбране, а десет пута боље од оних коjи га данас критикуjу. Разговарао сам више пута са њим. Mогли смо да се играмо да он подноси оставку, али нисмо. Mислим да ће Бата ово да разуме”, рекао jе Вучић и додао да не зна ко ће доћи на место министра одбране.

Гашић би могао да се врати у jавни живот, сматра премиjер:

“Надам се да ће Гашић за годину или две моћи да се врати у jавни живот, са већим легитимитетом, jер jе поднео жртву коjи други нису”, рекао jе Вучић.

Премиjер jе поновио да jе Гашић поднео казну због jедне изjаве, да та изjава ниjе мала, већ крупна ствар и да ће убудуће тражити да то буду крупне ствари.

3 коментара

  1. Ovo je sramota.
    Gasic je najbolji ministar sa najvecim ucinkom, ubedljivo.Podigao je Vojsku, obnavlja kasarne, obnavlja namensku industriju, jednostavno ciovek je ojacao vojsku i tonekome smeta_
    Gasic je napravio malu gresku koja je za oprostiti, svaki dan a javnim televizijama svi govore lascivne reci seksizme, i niko ne odgovara…on je naseo, mozda je i ova novinarka malo cudna zasto je cucnula kad je dosla delegacija i to je nepostovanje ljidi.

    Sad je jasno zasto se vodi kamppanja o zastiti zena evo vec nekoliko meseci na celu sa Ist Vest bridjerkom Zoranom Minajlovic. Prvi je naseo SNS poslanik Djukanovic koji je u yivom programu naovdno provocirao zene i nije smenjen, a gasic naprasno pred dogovor sa Rusijom se smenjuje tako da nema ko da potpise ugovore koji se sad odlazu???

    Rogozin je trebao da stigne ya par dana da se ugovoreno isporuci, ali sad se sve odlaze za mesec/dva ….jer ako obori premijer ministra odbrane nema ko da potpisuje i realizuje dokumenta od strateskog znacaja…..
    Ujedno za par dana je trebalo dase zaposle preko 2000 inzinjera u namenskoj i sad je to na ledu???

    I odjkednom jutrioz ambasador SAD je zauzeo jutarnji termin na PINKu, slcajno ili ne da nebi drugi pravili galamu?

    Ili je u piotanju naredba sa zapada, ili teska sujeta…..

    Sve je sracunato da se oslabi VOjska a ne premijer, jer u prolece je moguce teroristicko prolece u ovom delu Balkana…___???

    Vulin da bude na visini zadatka da ne zada noz u ledja Rusiji,..ili svi da idemo kud koji mili moji

  2. Sad kad Gasic treba da potpise ugovor sa Rogozinom on se naprasno smenjuje zbog verbalnog delikta.
    Gasic je podigao vojsku inamensku, jedino kao je nestommuvao za sebe????????

    Za par dana trebalo je da se zaposli preko hiljadu mladih inzinjera u namensku industriju, i sta sad,….ili je u pitanju nalog iy inostranstva ili sujeta.
    Jutarnja kafa na Pinku je bila spec. rezervisana za jednog ambasadora, valjada da slucajno neko ne dodje da se zali?
    I sad je jasno krilo Mihajloviceve pobedjuje, zena vodi kampanju mesecima u vezi odbraen zena i cekali su nda nekog potkace…prvog su bezevocovali onog Djuku sad gasicva, sledeci je… i kad istrebe podobne za Srbiju dovesce euroantlantiste sa pripremljenih spiskova, to jse vec desava sada…. novinari su p+=de.

  3. Vaso Petković

    Opet demagogija,opet laži i obmane,svojstvene Vučiću i kompaniji !!Gašić ne može više biti ministar ali ni Vučić ne može biti predsjednik Vlade !!Kakvi su ministri takva je i Vlada !!Izjava Gašića se namjerno pogrešno tumači i predsavlja !!”Nije važno šta ti neko kaže,već ko ti kaže”. Na mome Ozrenu se često čuje stara istina:”da je lako biti čovjek,prvi bih ja bio”.Od takvog ministra i keramičara šta se drugo i moglo očekivati ????!! Nema tu čovjeka !!!.Svaki ubogi dan oni ,svojim radom i glupim izjavama, vrijeđaju zdravu pamet i dostojanstvo svakog poštenog Srbina !!Ruše i rasturaju Srbiju,narod doveli do prosjačkog štapa i nikom ništa,sada digli prašinu oko nepristojne i glupe izjave nikakvog ministra,kao da je to jedini problem u zemlji Srbiji !!Zbog stanja u Vojsc,pada helikoptera,pogibije nevinog djeteta,,vrhunskog pilota i ostalih kompletna vlada je morala podnijeti -OSTAVKU,ne samo ministar Gašić!!.Nije moguće srušiti i rasturiti Srbiju a sačuvati čast i dostojanstvo srpskim ženama !!Ovdje se radi o plitkoumnosti i osionosti svih nosioca vlasti koji umišljaju da su bogovi,svemogući i da sve mogu i smiju bez ikakve moralne i krivične odgovornosti !!Aluzija je na narod,ne na novinarku !!Narod lako klekne i pada pred noge otuđene i izdajničke vlasti,možeš raditi sa njm šta hoćeš,takvu vlast moraš trpiti i nikada je ne možeš skinuti sa narodne grbače !!To je pravi smisao Gašićeve izjave,ili se najvjerovatnije radi o novoj nesreći koja se sprema Srbiji !!Trećeg nema!!!!!!!!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *