Ненад Поповић: Отворено писмо амбасадору Савезне Републике Немачке Акселу Дитману

nenad popovic2Београд, 15. децембар 2015. године

АМБАСАДА САВЕЗНЕ РЕПУБЛИКЕ НЕМАЧКЕ

Њ.Е. Господин Аксел Дитман

Изванредни и опуномоћени амбасадор

Предмет: Отворено писмо амбасадору Савезне Републике Немачке Акселу Дитману поводом изјаве да је Србија пристала на преговарачки оквир за Поглавље 35 који предвиђа потписивање правно обавезујућег споразума између Србије и Косова

Ваша екселенцијо,

Господине амбасадоре Дитман,

Говорећи о отварању преговарачких поглавља у Бриселу, у интервјуу дневном листу „Политика”, Ви сте грађанима Србије саопштили оно што њихова власт упорно скрива – да се „Поглавље 35 бави преговорима о нормализацији и да заједнички преговарачки оквир предвиђа да на крају тог процеса треба да буде усвојен правно обавезујући споразум о пуној нормализацији односа између Србије и Косова“.

У истом разговору, Ви тврдите и нешто, у шта искрено не желимо да поверујемо да је тачно, јер ако је то истина – онда неко у власти Србије даје обећања или предузима радње супротне Уставу Републике Србије и вољи већине грађана наше земље. Ви, дакле, господине амбасадоре Дитман, кажете да је то што сте изјавили о суштини Поглавља 35 – “садржај заједничког преговарачког оквира на који је пристала и Србија”.

Наша обавеза као парламентарне партије је да Вас обавестимо да Србија на то никада није пристала!

Ако су неки појединци и пристали на такве „специјалне” услове, какви нису постављани ниједној другој држави приликом процеса придруживања Европској унији – молимо Вас да нам укажете на то ко су ти људи и да их именујете. То је и Ваша обавеза, као дипломатског представника једне од водећих држава ЕУ.

Јер, они који су тако нешто обећали Немачкој – они су је обманули. Као што, паралелно, обмањују Вашингтон и Москву.

Конрад Аденауер, први канцелар Савезне Републике Немачке после Другог светског рата, један од твораца политике помирења и уједињења, ступајући на функцију канцелара рекао је да немачки народ мора да „колико год је то могуће, исправи неправду учињену према Јеврејима, након које су милиони живота неповратно уништени”.

Да Вас информишемо, Ваша екселенцијо: Србија је, ратујући на страни сила победница, у Првом светском рату, изгубила трећину свог становишта. У Другом светском рату, Срби су имали два антифашистичка покрета – партизански и равногорски – и у односу на број припадника свог народа, Срби су, после Руса, Пољака и Јевреја, поднели највеће жртве.

Зато Вас и подсећамо на политику великог Аденауера. Од данашње Немачке, Србија и српски народ, најмање што могу да очекују јесте да им Немачка својим чињењем додатно не отежава ионако тежак положај, поготово у тренутку када је 15 одсто територије Србије – цело Косово и Метохија, као исходиште и центар средњевековне српске државе – окупирано од стране НАТО пакта. Зато Вас молимо да не охрабрујете и јавно хвалите оне политичаре у Србији који Вас обмањују да је „Косово на зачељу листе приоритета грађана Србије”, да је Србима важнији улазак у ЕУ од чињенице да је за то придруживање – неопходно да Србија и формално прихвати чињеницу да јој је неко отео њену јужну покрајину Косово и Метохију.

Ми поштујемо Немачку као једног од најважнијих партнера Србије и зато сматрамо да Немачка заслужује да јој се говори истина, а не да је неко обмањује, тим пре што тај неко, сасвим сигурно, нема мандат грађана Србије да води тако неодговорну и штетну политику за нашу државу.

С поштовањем,

Ненад Поповић

Председник Српске народне партије

5 коментара

  1. РАДОСЛАВ

    ДРИБЛИГ. Гос, Ненаде наше власти оне и ова стално су у неком ДРИБЛИНГУ и саме себи забијају голове у исплетеној пауковој мрежи исплетеној у резиденцијама западних Амбасада.
    Господа Амбасадори Немачке увек су рекли истину ПУБЛИЦИ Србије на стадиону у ложи СНС+ СПСа незнам дали је масонска? Али по ономе што морамо урадити сигурно је анти српска и анти државна, ја и Ви Гос, Поповићу и сваки Србин може на Космет са пасошем и визом потврђена печатом који држи службеник државе Косова. Немац је рекао истину а ови на власти нас дебело лажу.

  2. isto je priznala kosovo ko i hrvatsku srbija i sve republike jugoslavije idu u uniju pod kisobran brisela brisel je glavni grad unije

  3. Vera Vuletic

    Ovo je pravi odgovor i tako treba nastaviti.
    Hvala gospodine Popovicu. Ne odustajte !!!
    Treba da saznamo imena ljudi koji neovlasteno
    i stetno rade protiv nasih interesa. Lazima i
    obmanama treba stati na kraj. Evo uhapsise
    i “velikog” Svetozara Marovica zbog kriminala.
    A, ovo sto nasi rade je mnogo teze krivicno delo:
    IZDAJA.

  4. Bogdan Vuletic
    Apsolutno podrzavam sve sto je napisao G.Popovic i komentar moje supruge Vere Vuletic. Srbi bi se morali konacno zapitati kakva snalazljiva prodometala i interzije biraju da ih vode u “srecniju buducnost”. Zalosno je da za Srbiju takve ISTORIJSKE odluke donose kratkorocno orijentisani trecerazrednici poput Borka Srefanoovica i Ivice Dacica i veliki Borac protiv kriminala, bez ijednog jedinog dana radnog staza izuzev partijskog, koji je u vrijeme Dacicevih pregovora i borbe kao lav da se ne propuste mnogobrojna “Zelena svetla” celo vreme skretao pasnju srpskog naroda od Briselskih pregovora na njegovu uspjesnu BORBU PROTIV KRIMINALA I HAPSENJA 1000 DILERA DROGE SAMO U JEDNOJ NOCI, koja je posle uvodjenja i poslednjih 70.000 tada jos slobodnih Srba iz sevrne Kosovske Mitrovice i njene okoline u drzavu Kosovo, presahnula kao da nikada nije ni vodjena.

  5. Дали је ова влада лабудова песма Српског народа?
    Сваког дана чујемо и прочитамо толико страшних ствари, или се
    откривају велике обмане од наших владара, па докле?
    Зар стварно нема никога, ко ће открити истину о стварном положају и судбини
    Србије? Ова вест је нешто страшно, нешто што Србија никако није заслужила.
    Изгледа да нам преостаје само да гласно вичемо УПОМОЋ нестајемо упомоћ!
    —-милан

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *