Дагестан: У пуцњави један мртав, 11 рањених

239545Најмање једна особа је убијена, а 11 рањено у пуцњави у туристичком месту у руској области северног Кавказа, саопштили су данас локални званичници.

МОСКВА – Најмање једна особа је убијена, а 11 рањено у пуцњави у туристичком месту у руској области северног Кавказа, саопштили су данас локални званичници. Пуцњава се догодила у месту Дербент у покрајини Дагестан.

Представница локалних здравствених власти Татјана Абдулајева изјавила је агенцији АФП да се пуцњава одиграла у близини градске тврђаве Нарин-Кала. Она је додала да је пет повређених особа у критичном стању. Инцидент се догодио касно синоћ када се група од 20 људи попела на тврђаву да би гледала с висине град.

Портпарол истражног комитета у Дагестану рекао је агенцији ТАС С да су на ту групу из аутоматског наоружања пуцали засад непознати нападачи из оближње шуме. Полиција је пронашла 67 чаура метака различитог калибра.

Локалне власти верују да су напад извршили “екстремисти оружане криминалне групе која се свети људима који уживају у новогодишњим прославама”, пренела је Раша тудеј.

РИА Новости су, позивајући се на неименоване полицијске изворе, пренеле да је особа која је убијена радила за Федералну безбедносну службу, као и да је друга особа из те службе рањена.

Тврђава је из осмог века и у њој се налази најстарија џамија и медреса у Русији. Руске снаге су преузеле контролу над тврђавом 1796. године током рата са Персијом. Тврђаву је Организација за образовање, науку и културу (Унеско) уврстила у светску баштину 2003. године, навео је АФП.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *