Вулин: Дешавања у Паризу не смеjу бити повод за хистериjу

Aleksandar Vulin 660 x 330Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социjална питања Aлександар Вулин изjавио jе данас да терористички напади у Паризу не смеjу бити повод за хистериjу, мржњу и насиље према суграђаним исламске вероисповести.

“Oне коjи су то урадили не смемо поистовећивати са нашим комшиjама исламске вероисповести, jер какве везе имаjу ове убице и не људи са муслиманима коjи живе у Србиjи”, рекао jе Вулин за TВ Пинк.

На констатациjу да су медиjи пренели да jе jедан од учесника у нападима у Паризу Aхмед Aлмухамед стигао у француску као избеглица из Сириjе прошавши кроз Србиjу, Вулин jе казао да jе наивно веровати да jе лако, од толиког броjа људи, да се нађе скривени болесник, криминалац или терориста коjи jе у стању тако нешто да уради.

Вулин, коjи jе и  координатор Владиног тима за питање миграната, jе нагласио да jе кроз Србиjу прошло више од 490.000 избеглица од почетка мигрантске кризе и да суштински ниjе могуће утврдити ко jе опасан, али да jе важно што их Србиjа све евидентира, фотографише и узима отиске.

Oн jе напоменуо да не може више од тога да се уради пошто они долазе без докумената и наjчешће сами даjу податке.

Упркос томе, Србиjа неће дозволити да се ниjедно дете смрзне, jер би то била брука за државу и народ.

“Србиjа треба да буде храбра и солидарна и увек jе кроз историjу била на правоj страни света”, нагласио jе Вулин.

Mинистар jе казао да ће због терористичких напада у Паризу бити поjачане контроле на граници, са више људи, као и да ће провере бити детаљниjе и дуже траjати.

Према његовим речима, обезбеђено jе више средстава за поjачану контролу њиховог кретања, одморишта, возова и свих места где се налазе.

Вулин jе истакао да jе било могуће да се нешто тако деси и пре мигрантске кризе, с обзиром да у сваком делу света постоjе болесници коjи су у стању тако нешто да ураде односно убиjаjу људ по улици.

Говорећи и мигрантима у Србjи, он jе казао да jе Прешеву  тренутно веома мирно и да има свега око 100 избеглица, као и да у кампу у  Aдашевцу код Шида чека око 600 избеглица да напусти Србиjу возом.

Вулин jе напоменуо да jе тренутно мало избеглица у Србjи због штраjкjа у Грчкоj.

Oн jе рекао да ће бити jош малих прихватних центара уколико буде потребно, као и да се помоћ спроводи средствима од донацима и међународне помоћи, то jест без трошења новца пореских обвезника у Србиjи.

Вулин jе поручио да jе безбедносна ситуациjа у држави стабилна и да се тек сада види колико jе важно да у земљи имали политички стабилну владу, као што jе има Србиjу.

“Србиjа jе можда jедина политички стабилна земља у целом региону, где су нестабилне владе и зато се ми примерено односимо према овим изазовима”, додао jе Вулин.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *