СНП: Oчување Деjтона, гарант очувања РС

SNP logo 660 x 330Српска народна партиjа (СНП)сматра да jе очување Деjтонског мировног споразума jедан од наjважниjих гаранта очувања Републике Српске, као и jедан од наjважниjих циљева Србиjе.

“Oваj споразум, поред тога што jе донео мир у Босну и Херцеговину, успоставио jе данашњу Републику Српску, наjважниjег гаранта опстанка српског народа преко Дрине”, наводи се у саопштењу СНП поводом две децениjе од потписивања Деjтонског споразума.

Tа странка наводи да jе претходних година било многих покушаjа да се оваj споразум сруши, а тиме и Република Српска – од одузимања надлежности коjе Српска има по Деjтонском споразуму, до наметања српском народу искључиве кривице за рат у БиХ.

“Последњи такав покушаj jе била Резолуциjа о Сребреници, коjа jе имала за циљ да Србе прогласи геноцидним народом а Српску геноцидном творевином. Само захваљуjући прихатељскоj Русиjи оваj покушаj уништења Српске jе пропао”, наводи се у саопштењу СНП.

Tа странка сматра и да Србиjа, коjа са РС има споразум о специjалним и паралелним везама мора да учини више за српски народ у РС, посебно на економском плану.

“Заштита Деjтонског споразума, поред политичке и правне стране има и своjу економску страну. Србиjа ће моћи заштитити Српску и помоћи њен развоj и напредак само ако и сама буде економски jака и ако буде штитила своj суверенитет и безбедност. Tо ће бити гарант опстанка и Србиjе и Српске и свих Срба, ма где они живели”, поручила jе СНП у саопштењу.

Један коментар

  1. Upravo jutros Radio Beograd nastavlja program sa svojom VELIKOSUMADIJSKOM POLITIKOM…(SRBIJA BEZ POKRAJINA I BEZ SRBA…),celo jutro se cuju pecme SUMADIJO,SUMASIJO…a prilozi sezu “cak” do Zajecara?!
    VISE RADIO ZAGREB PUSTA PESME IZ VOJVODINE NEGO RADIO BEOGRAD!
    KOSOVO JE VEC ZABORAVLJENO I U SRED VLADE SRBIJE,zasto ne bi i na Radio Beogradu?!
    Ali,NEMA KRAJA ANTISRPSTVU…u 10 sati jutros je pocela neka emisija o Dejtonskom sporazumu…sa BOSANSKOM PESMOM i najavom emisije “IDE DODIK REPUBLIKOM SRPSKOM”(ide Mile lakovackom prugom…),i uz ogavnu konstataciju da se “JEDINO JOS DRODIK KAO PIJAN PLOTA DRZI DEJTONSKOG SPORAZUMA…”
    Emisiju vodi neka polunovinarka Tomasevic…
    UZASNO,UZASNO,UZASNO!
    ODVRATNO,ODVRATNO,ODVRATNO!
    IZDAJNICKI,IZDAJNICKI,IZDAJNICKI!

    “Cuveni Radio Beograd”,koji je NAJBOLJE REZULTATE DAVAO TOKOM NEMACKE OKUPACIJE PESMOM LILI MARLEN,eurosongom okupirane Evrope…

    KOLEKTIVNA BEDA MENTALITETA!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *