Путин: Послали бисмо С-400 раније да смо сумњали на издају

Putinov pogled dovoljno govori o Olandu
Putinov pogled dovoljno govori o Olandu

Русија би одавно разместила противваздушне ракетне системе С-400 да је разматрала могућност издајничког „забадања ножа у леђа“, изјавио је руски председник Владимир Путин након разговора са француским колегом Франсоа Оландом вечерас у Москви.

Путин је рекао да размештање С-400 није разматрано раније јер нико није могао да претпостави да би безбедност руске авијације могла да буде угрожена.

Говорећи о војној операцији у Сирији, руски председник је нагласио да је инфраструктура терористичке организације Исламска држава у великој мери уништена, а финансијско стање уздрмано.

Путин је такође истакао да борба против терориста у Сирији није могућа без копнене војске, док ту улогу тренутно може да игра искључиво сиријска армија.

Руски и француски председници договорили су се да ће повећати сарадњу у борби против тероризма у виду размене информације и координисаног рада војних специјалиста.

„Неопходно је достићи консензус како би се формирала широка коалиција за борбу против тероризма“, рекао је он. Са друге стране, француски председник Франсоа Оланд изјавио је да Русија и Француска морају да делују заједнички у борби против тероризма.

Истовремено, рекао је Оланд, потребно је наћи политичко решење за сиријску кризу и формирати независну прелазну владу што у преводу значи да се није одрекао политичког полтронства у односу на САД и интересе Вашингтона ниподаштавајући тим гестом све жртве у последњем терористичком нападу у Паризу и истовремено потврђујући свој статус најминорније фигуре у историји Француске.

Један коментар

  1. Siguran sam da Rusi znaju da su glavni idejni nalogodavci incidenta sa turskom Amerikanci i Englezi, naravno da to neće javno izjaviti ni Putin ni Lavrov.Rusi će već naći način da odgovore na provokaciju.Nato je iskoristio Tursku za prljve poslove, jer sankicije koje su uvedene zbog Ukrajine nisu urodile plodom.Privreda Nemačke i ostalih zemalja EU više gube, a Rusi će biti samo jači i saborniji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *