Патриjарх: Не примаjте Kосово у Унеско

PATRIJARH SRPSKI IRINEJПатриjарх српски Иринеj упозорио jе данас православни свет да су Срби на Kосову и Mетохиjи и светиње Српске православне цркве у великоj опаности, jер, како jе навео, поборници тзв. државе Kосово желе да чланством у Унеску  присвоjе српске цркве и манастире.

СПЦ стога позива православни народ и све коjима jе стало до права и правде у свету, да се успротиве учлањењу тзв. државе Kосово у Унеско,  што би, како наводи, било равно хуманитарноj катастрофи, односно уништавању српских православних светиња, а тиме и светске баштине.

Све релевантне информациjе о томе, обjављено jе на саjту СПЦ, могу се пронаћи на порталу  хттп://савеwорлдхеритаге.орг/.

“Заштитимо српску и светску духовну и културну баштину – проширите што више можете путем интернета и социjалних мрежа у наредних пет дана. Tако бисмо заjедничким напорима и овим путем упознали међународну jавност са озбиљношћу ситуациjе и високим степеном угрожености духовних и културних светиња српског народа на Kосову и Mетохиjи”, наводи се на саjту СПЦ.

Уверени смо, наводи се у саопштењу коеj jе потписао патриjарх Иринеj, да би овакав вид информисања помогао да многи, коjима ове чињенице нису доступне, буду обавештени брже и ефикасниjе.

“Tо ће веруjемо помоћи да чланови Генералне скупштине Унеско, упркос свим притисцима, ипак донесу праведну одлуку пре коначног гласања на предстоjећоj седници и сачуваjу српску и светску баштину у Jужноj српскоj покраjини.

2 коментара

  1. РАДОСЛАВ

    Ваша Светости касно се диже глас било је времена када се могло нешто урадити тоје Вама јасно. Они који су рушили Милошевића омогућили су и оном јаднику који КИДА КРСТ НА КУПОЛИ ЦРКВЕ. Како је власт тад реаговала, знамо даје Владика Артемије бранио наше светиње и по свету и Америци био је наш добро дошли гост. Са његовим прогоном и монаштва такође и верници одлазе, ЦЕНИМ ВАПАПАЈЕ И КРИКЕ али нема ко дато чује код тако
    званих Западних пријатеља.

  2. Онај деманти госп.Рикеру од стране његовог преосвештенства Г.Г.владике Артемија, и уопште целокупан његов рад,био је усмерен на чување и заштиту Космета а посебно наше духовне и културне баштине од завојевача и отимача, јер је Божји човек увидео и презрео намере оних који чине само зло. А ви који сте им се дали на услугу, сада вапијете, дај Боже да вас чују, али знајте да од тога нема ништа.
    У питању је нешто много опасније и озбиљније, схватићете кад се буде збило.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *