Почетна / Други пишу / Отети у Либији ускоро на слободи?

Отети у Либији ускоро на слободи?

Oteti u LibijiЗ. УСКОКОВИЋ

Преговори наших служби и Министарства спољних послова са киднаперима дају прве резултате. Полако схватају да су погрешили и да њихови саборци можда и нису у Србији

Драма са отетим службеницима српске амбасаде у Либији ускоро би могла да се заврши њиховим ослобађањем – незванично сазнају „Новости“. Преговори, које са киднаперима воде оперативци безбедносних служби Србије и секретар Министарства спољних послова Вељко Одаловић дају прве резултате.

Отмичари, према сазнањима „Новости“, и даље траже пуштање „своје браће на слободу“, али је српска страна уложила максималне напоре да их убеди да тражени Либијци нису нестали у Србији, већ да постоје озбиљни обавештајни подаци да су ухапшени у Украјини.

– Реч је о великом неспоразуму и сада се тражи излаз из ове ситуације – наводи извор „Новости“. – Киднапери полако схватају да су можда погрешили односно да постоји могућност да њихови саборци нису у нашој земљи. Показују вољу да се преговори наставе, односно да се цела ситуација разреши без последица по службеника наше амбасаде, али и њих.

Власти Либије, као и Веће безбедности Сабрате, града у којем су отети Слађана Станковић и Јовица Степић, све време су укључени у преговоре, а на лицу места су Одаловић и српски безбедњаци. У ослобађању отетих Срба укључене су и друге обавештајне службе.

Градоначелник овог града на обали Средоземног мора и даље криви челнике наше амбасаде што су кренули из Триполија за Тунис, а да их нису обавестили како би им обезбедили заштиту на тој врло ризичој маршрути. Овако су били мета разним наоружаним групацијама, као и криминалним групама.

Наш извор из Либије наводи да тамошња штампа пише да је до киднаповања дошло због неспоразума, а у први план истичу и чињеницу да ниједна од милитантих група није преузела одговорност, што иде наруку преговорима о ослобађању.

Станковићева и Јовић су отети 8. новембра око 14 сати, при изласку из Сабрате. Све време отмичари их држе у једној кући на ободу овог града.
ПОРОДИЦЕ НИКО НЕ ОБАВЕШТАВА

ПОРОДИЦА Јовице Степића (60), возача Амбасаде Србије у Либији и даље нема никакве информације о њему. Његовој браћи Драгану и Вељи из Макца, као и ћерки Оливери из Царевца, нико се од надлежних није обратио, нити их информише о тренутној ситуацији.

– О отмици нашег брата сазнали смо из медија и од тада немамо никакве новости. Не знамо ни ко су отмичари, ко са њима преговара, у ком смеру иду ти преговори – рекао нам је јуче Драган. – Ипак, надамо се да ће ова ситуација да се разреши на најбољи начин и да ће нам се Јовица ускоро јавити телефоном. 

http://www.novosti.rs/

2 коментара

  1. Srbija je beda pa ni izbeglice nece ostajati u njoj sto je dobro a i dzaba bi otmicari yrazili otkup jer para nema. Ubuduce Srbe nece otimati
    0    0
  2. Nažalost, našoj političkoj nomeklaturi su važnije efemerne stvari kojima nas svakodnedno obasipaju preko kontekstu kidnapovanja štampe.Svakodnevno nas obaveštvaju o aferama i hapšenjima pojedinaca za koje sudski procesi nisu ni započeti.O Dačićevom koferu se više ne govori, niti Miši banani, o Dinkiću nigde ni jedne reči.Koliko je tu novca nestalo u nepovrat? Sva što se radi ili ne radi u slučaju kidnapovanja naših građana su tajne, kao i sposobnosti ljudi koji su dobili to u zadatak.Naravno da sumnjamo u kompetentnost i sposobnost tih ljudi, jer su i oni tajna, a zbog čega to ni sam bog ne zna.
    0    0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *