Из Mакедониjе не могу да уђу економски мигранти

Vulin 660 x 330У Србиjу из Mакедониjе не могу да уђу економски мигранти, односно мигранти из земаља за коjе су у Хрватскоj и Словениjи одлучили да не могу да уживаjу њихово гостопримство, jер нису угрожене ратом, изjавио jе данас министар за рад, запошљавање, борачка и социjална питања Aлександар Вулин.

“Mорамо да заштитимо своjу земљу и зато смо применили реципрочне мере према онима за коjе у Хрватскоj и Словениjи сматраjу да за њих нема места”, рекао jе Вулин новинарима приликом обиласка Завода за васпитање деце и омладине “Васа Стаjић”.

Вулин jе упозорио да проблем мора да се реши на нивоу читаве мигрантске руте, те да би jеднострани потези могли бити штетни и изазвати проблеме, али и нагласио да ће Србиjа штитити своjу териториjу.

“Нећемо дозволити да у Србиjу уђе нико ко не може да настави путовање. Mи нисмо земља у коjу они долазе да остану, они кроз Србиjу само пролазе и тако ће остати”, поруцицо jе Вулин.

Oн jе навео да свака земља са мигрантске руте мора да има исти заjеднички став, те да ће данас бити одржана видео конференциjа у 16 сати.

Вулин jе додао да се у Шиду тренутно налази око 1.000 миграната коjи чекаjу даљи транспорт.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *