Хапшења у Паризу: Жена се разнела експлозивом, рањено неколико полицаjаца

Pariz Sen Deni vojnici 2Две особе су погинуле, а неколико полицаjаца jе повређено током акциjе хапшења осумњичених да имаjу везе са терористичким нападима изведеним у Паризу, коjу су припадници специjалних полициjских снага организовали рано jутрос у Сан Дениjу, предграђу Париза, jављаjу француски медиjи.

Tоком акциjе хапшења, коjа jе изведена jутрос у 04.30 сати, две особе коjе су биле сакривене у jедном стану су погинуле, од коjих jедна жена коjа jе саму себе разнела експлозивом, преноси париски лист “фигаро”.

“Паризjен” наводи да jе jедног од двоjе терориста убио полицаjац, док се жена разнела након што jе отворила ватру на полицаjце коjи су опколили стан.

Jош jедна осумњичена особа се и даље налази у том стану, док су две особе приведене, додаjе француски дневник, позиваjући се на полициjске изворе.

У акциjи jе дошло до пуцњаве, при чему jе више полицаjаца рањено.

На лицу места се налазе ватрогасци, хеликоптери надлећу град, а полициjска операциjа jе jош у току.

Градске власти су препоручиле становницима Сан Дениjа да остану у своjим кућама.

“франс енфо” наводи да jе наjмање пет особа било сакривено у стану у Сан Дениjу, а међу њима и Aбделхамид Aбауд, за кога се сумња да jе организовао нападе у петак у Паризу.

француске антитерористичке снаге извеле су ову операциjу у оквиру потраге за одбеглим мушкарцем за кога се сумња да jе девети члан групе коjа jе организовала низ напада изведених у францускоj престоници у петак увече.

И “Паризjен” преноси да jе jутрошња рациjа изведена у потрази за Aбделхамидом Aбаудом, белгиjским џихадистом коjи jе живео у Сириjи.

француски дневник додаjе да истражитељи трагаjу и за фабиjеном Kленом (35), старим чланом радикалне исламистичке мреже у Tулузу, чиjи jе глас, како jе утврђено истрагом, на аудио снимку у коjем jе Исламска држава преузела одговорност за нападе у Паризу.

француске снаге реда су у потрази и за одбеглим Салахом Aбдесламом (26), за кога се сумња да jе био jедан од нападача коjи су пуцали на терасе париских кафића и ресторана, заjедно са братом Брахимом, коjи се том приликом разнео.

Истрага се спроводи и у Белгиjи, где су два осумњичена саучесника ухапшена у суботу уjутро у бриселскоj четврти Mоленбек, леглу џихадизма, а коjе jе белгиjско правосуђе оптужило за терористички напад.

Реч jе о Mухамеду Aмриjу (27) и Хамзи Aтуу (20), коjи се сумњиче и да су после пуцњаве довезли Салаха Aбдеслама из Париза у Белгиjу.

У терористичким нападима у Паризу jе у петак, 13. новембра, погинуло 129, а повређено више од 300 особа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *