Додик: Србија изабрала погрешног партнера у БиХ

Milorad Dodik 660 x 330Председник Републике Српске Милорад Додик оценио је да је добро што Србија гради добре односе у региону, али да је изабрала погрешног партнера у Босни и Херцеговини.

 „Србија — то је добро — настоји да афирмише регионалну сарадњу. То је добро. Међутим, морам да кажем да је Влада Србије одабрала погрешног партнера у тим разговорима. Савет министара БиХ је неко помоћно тело, односно помоћни орган Председништва БиХ. Никакве државничке ингеренције Савет министара БиХ нема, па би било далеко сврсисходније да је у Сарајеву, Мостару или Бањалуци одржан састанак између Владе Србије и обе ентитетске владе. БиХ као држава нема владу! Ентитети имају владе“, рекао је Додик.

Према његовим речима, односи Србије и Републике Српске су заиста на завидно високом нивоу, што не значи да не могу бити и бољи.

„И биће. И мост на Дрини. који ће повезивати Братунац и Љубовију, боље рећи Српску и Србију, који ћемо заједнички изградити, један је од низа заједничких пројеката“, рекао је Додик за новосадски „Дневник“.

У Сарајеву се данас одржава заједничка седница Владе Србије и Савета министара БиХ након које ће бити потписани споразуми о телекомуникацијама, о очувању моста Мехмед-паше Соколовића у Вишеграду, о заштити животне средине и о сарадњи у тражењу несталих особа.

http://rs.sputniknews.com

2 коментара

  1. РАДОСЛАВ

    Гос, Додик Ваша констатација је тачна, али Вучић мора да извршава задатке које добије од амбасадора Велике Британије и Америке. Јасно као сунчани дан да он све ради по наредби
    Био је у Москви лепо дочекан угошћен са доста споразума само је питање спровођења договореног. Британци и Американци све чине да нас Србе и Русе што више одвоје, раздвоје да немамо никаквог контакта са браћом Русима то ми осећамо. Он Вучић то жели рационално да направи. А са Немцима иде у поверењу јер им верује на реч као некад код старих добрих времена када речи није био потребан печат. Меркелова суморно поручује БАЛКАНЦИМА даће бити рата ако они направе нови зид. Некаже које створио МИГРАНСКУ кризу ко разара ЕУ. Памтимо тога доста, од Енглеза, Немаца и Американаца.

  2. Bravo Milorade,cuje se glas RAZUMA i slobode iz Republike Srpske.
    Srbija je u tami,u pomracenju,u tunelu bez izlaza.
    Genocid nazvan EVROPSKIM INTEGRACUJAMA,izgladnjivanje naroda u cemu Vlada prednjaci jer otima ZARADJENE penzije i plate i KURCI SE DA NECE DA POVECA CAK NI ONOLIKO KOLIKO NASI DZELATI HOCE…
    REPUBLIKA SRPSKA JE JEDINA SRPSKA POBEDA,rekao je Dobrica Cosic.
    Ali,BEOGRAD VOLI SARAJEVO,ono gde Srba nema,gde se REPUBLIKA SRPSKA NAZIVA REDOVNO GENOCIDNOM,gde se obicni biciklisti,turisti,bajkeri,glumci…iz Srbije LINCUJU!
    TO VOLI OVAJ ULTRANEDICEVSKI BEOGRAD,KOJI JEDINO ZELI DA SE SRETNE SA HITLEROM,kao opsesija licnog ludila pojedinaca…KOSTA STA KOSTA…A KOSTA!
    Nisu im dovoljne pare,TRAZE I SLAVU,KOJU CE IM KAO DATI NASI DZELATI.
    BOLEST NIJE ISTRAZENA DO KRAJA!
    I Kusturica je prostro crveni tepih nasim samozvanim vlasnicima,samo su ga malo pritisli da ce mu biznis bankrotirati u Visegradu,i ODMAH DOBISE JURISNIKA…
    JURIS U BRISEL,U MODERNI JASENOVAC,BRAVO EMIRE!!!
    Nema Dodice u Srbiji nista.
    Srbija bez Srba je konacno resenje za nase unistitelje.
    Nema Nikolica i ostalih u Banja Luci,na radost ustasa svih boja.
    NEMA!
    Cetnici izdajnici,evropejci bednici!
    Bravo Milorade!
    UA BEOGRADE!
    UA EMIRE!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *