Вучић:Србиjа више неће ићи у минус због неодговорне политике

Премиjер Aлександар Вучић поручио jе данас да Србиjа више неће ићи у минус нити ће бити пред банкротом, као што jе то било у периоду од 2008. до 2012. године због неодговорне политике коjа jе тада вођена.

Вучић jе на отварању нове Плазма производне линиjе компаниjе Бамби у Пожаревцу поновио да jе Србиjа на путу динамичног раста и да то кажу “и MMф и EБРД и сви коjи се баве питањима финансиjа и економског раста”.

“Наравно да ниjе довољно, али Србиjа више, бар у наредним годинама, неће ићи у минус нити бити пред банкротом као што смо имали у периоду од 2008 до 2012. године због неодговорне политике коjу су неки водили”, рекао jе Вучић.

Иако бисте можда желели више и боље, тешко jе да можете да упирете прстом и кажете да смо радили против вас, домаће привреде и производње, поручио jе Вучић, наводећи да стабилност и фискална и монетарна политика, као и тренд раста коjи jе влада обезбедила, иду у прилог домаћоj привреди, а да jе остало на компаниjама.

“Наравно, оно што ми мало можемо да учинимо – учинићемо”, поручио jе Вуцић.

Премиjер jе наjавио и да ће за 20 дана бити потписан уговор са EБРД на основу договора за учешће државе у финансирању програма за мале и средње предузетнике.

“Mи смо решили да будемо коспонзори таквих договора, да се повећа два, три или пет пута броj људи на коjе ћемо те уговоре да примењуjемо и

да покушамо да подстакенмо развоj приватног сектора и предузетништва у Србиjи”, казао jе Вучић.

Kомпаниjа Бамби, додао jе Вучић, на изванредна начин говори о успеху српског бизниса, а држава ће примењивати све нове идеjе за подстицаjе коjе буде имала.

“Ниjе нам жао субвенциjа ако ће то да доведе до нових фабрика”, закључио jе Вучић.

Један коментар

  1. Србија мора да води рачуна о сопственим интересима.
    Зашто дозвољавамо да се шире хрватски трговински ланци да купују фирме по војводини, а нама бране да извозимо у хрватску.

    Исти случај са Црном Гором, музу, отимају по Војводини и Београду, раде нам иза леђа, признали некакву “шиптарију”, кукају дна Београд ….. отцепили се и потом су две бивше чланице -Републике власници све имовине на својим територијама!
    Али , они су задржали некакве заједничке институције и имовинуу београду опа настављају да музу преко совцјих чланова управних одбора, рецимо СМАТСА; Синдикат Југославије, АМСЈ, и друге организацоијекоје имају имовину и које и даље музу!

    Само је СМАТСА (некаква заједничка Контрола летења Срб и ЦГ) као први приоритет ставила да гради торањ на аеродрому Тиват који је иначе отет од ЈАТ-а или неке наше институције. И за то наменила да измузе из Србије преко 10 милиона евра, а контрола летења зарађује 95% на пословима србског неба.

    Раскрстимо једном са свима који нам забијају нож у леђа , јер ће после њихови наследници да нас поштују и пазе да буду коректни и да не јајаре и лоповишу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *