ВЛАДА ДА ПОКРЕНЕ НАЈШИРУ ДИПЛОМАТСКУ ИНИЦИЈАТИВУ ПРОТИВ ПРИЈЕМА КОСОВА У УНЕСКО

Српска народна партија (СНП) позива Владу Републике Србије да покрене најширу дипломатску иницијативу против пријема Косова у УНЕСКО. Србија треба да упути отворени позив за помоћ Русији да својим дипломатским каналима утиче на што већи број земаља чланица УНЕСКО да гласају против предлога за пријем Косова у ову организацију.

Такође, морамо да разговарамо и са осталим земљама БРИКС, са нашим старим и заборављеним пријатељима у Африци, Азији и Латинској Америци, а посебно са државама чланицама Извршног одбора УНЕСКО који нашу земљу, према њиховим речима, виде као важног партнера на Балкану: од САД и Немачке, преко Аустрије и Уједињених Арапских Емирата, до Црне Горе и Македоније. Уласком лажне државе Косово у УНЕСКО од Србије се отима оно највредније и најсветије, а то је Немањићко наслеђе које је доказ континуитета српске државности и цркве још од периода средњег века. На том наслеђу почива целокупан идентитет српског народа. Не смемо да дозволимо да наш идентитет као народа буде отет, јер народ без идентитета је народ без будућности.

11 коментара

  1. Prvo se sjetite sto ste bili i kako ste se zvali kada ste ucestvovali u pucu i srusili legalnu vladu i predsjednika Milosevica. Zatim se sjetite kakav kapital Vam je Milosevic ostavio u nasledje ( R 1244 , Kumsnovski sporazum ). Cim to ucinite, polizite svu slinu i pljuvacku sa kojom ste do sada pljuvali, gurali pod tepih i sakrivali R 1:244 i Kumanovski sporazum.
    Vrijeme bi bilo i da se posramite, i tek onda se obratite Putinu i Rusiji da u O N U pokrevnu R 1244. Kada se to pokrene u O N U , nikom nece padat napamet prijem juzne Srpske pokraine u UNESCO!!!………………………ali jos prije svega ovoga rascistite sa Srpskim Narodom zele li put u NATO i E U u zamjenu za Kosmet…………………

  2. Bolje da pokrenemo inicijativu nego da ćutimo i gledamo kako nam se država sistematski uništava. Ovim hoće da nam oduzmu sve manastire i svu našu vekovnu imovinu na Kosovu. Da li na to treba da ćutimo?

  3. Marijana Zlatna

    Naša vlada je “najpametnija” tako da će tek kada Kosovo postane UNESKO član da “pokrene oštru diplomatsku akcijui da uzvrati kontramerama”. Kao i obično…

  4. Stalno nesto rade po pitanju statusa Kosova. A mi, kad vec sami nista ne preduzimamo prvi, treba agilno da reagujemo na njihove poteze. Mislim da na podrsku Rusije mozemo racunati, pa to treba maksimalno koristiti.

  5. Rusi imaju vise sluha i razumevanja za kosovski problem nego mi sami. Ne znam dokle ce nam ciniti, dok mi trckamo za Zapadom.

  6. Rusi ce svakako da nas podrze – kao i uvek. Treba ponekad i mi njima da uzvratimo.

  7. Ovo je drugi vid borbe nego onaj koji su vodili naši dedovi ali takoće će i ovaj vid biti zabeležen u istoriji gde će pisati da smo bili Silni ili Nejaki…Moramo da se izborimo za ono što nam pripada a to su manastiri koje ne smemo da pomislimo da prodamo. Hitna reakcija za očuvanje onog što je naše…

  8. Samo rusi mogu dan nam pomognu u ovakvoj situaciji. Kao sto su nam pomagali kroy istoriju. Jedini su oni nasi istinski prijatelji.

  9. Nikako ne smemo dozviliti da Kosovo udje u UNESKO. To bi samo znacilo korak blize predaje Kosova.

  10. KOMENTAR NA KOMENTARE:
    “…….da pokrenemo inicijativu…….da pokrenemo ostru diplomatskumakciju…..treba agilno da reagujemo…….Rusi imaju vise sluha…..Rusi ce svakako da nas podrze…..Niko ne sme dozvoliti…….?
    Tko to M I ……N A RO D ? Ili Vlada
    Moramo imati u vidu da poslije puca nad Milosevicem , Amerika, NATO i Europska Unija imaju potpunu kontrolu nad politickim vrhom SRBIJE. Istrosene IZDAJICE poslije navodnih izbora zamjenjuju VELEIZDAJNICI, koji daju – prodaju ( u zamjenu za poziciju) uvjek vise od prethodnih. Kada bi Srbiju vodili ljudi koje sene moze ucjenjivati, koji su PATRIOTE, ne bi im citaoci novina morali sugerirati da se uzdaju i vezu uz Rusiju, i da onikoji su te bjesomucno, nelegalno, zvjerski bombardirali, nisu tvoji prijatelji….itd. itd.
    RIJESIMO PRVO PITANJE VELEIZDAJE I KRSENJA U S T A V A!!!!

  11. objektivna politika

    STOP BRISELSKOM VELEIZDAJNIČKOM SPORAZUMU – da se stopira članstvo Kosova u Unesko i UN.

    Vlada da pokrene najširu diplomatsku inicijativu protiv prijema Kosova u UNESKO?
    Ovaj predlog za pokretanje inicijative me podseća na INICIJATIVE bivšeg Ministra Inostranih Poslova Vuka Jeremića iz DS-a koji je obišao skoro ceo svet da ubedjuje stotine država da ne glasaju za “nezavisno Kosovo”? A rezultat je nula (0)(!)? Nije ubedio ni jednu državu (zato što nije živeo na Kosovu i nema znanje i motivaciju da brani teritorijalni integritet Srbije)

    ZAŠTO vlada Srbije (čitaj Vučić-Dačić-Nikolić) da pokrenu inicijativu – kada su oni glavni stratezi i potstrekači – da Kosovo traži prijem u UNESKO: U Briselu potpisali i predali celo Kosovo Albancima-muslimanima, ukinuli sve srpske institucije, postavili novu granicu i zaokružili integritet i suverenitet države Kosovo, odredbom u Briselskom sporazumu obavezali Srbiju da neće da ometa prijem Kosova u medjunarodne institucije! Kosovo radi po odredbama-nalogu Vučićevo-Dačićevom veleizdajničkom Briselskom sporazumu!!!

    STOP veleizdajničkom Briselskom sporazumu koji je stvorio državu Kosovo, i po toj osnovi (država) Kosovo traži prijem u UNESKO.

    ZAŠTO je Dačić potpisao BS inicijalima I.D. – da sakrije ime i prezime srpskog veleizdajnika za istoriju!

    ZAŠTO je EU prihvatila potpis inicijalima I.D. (to ne važi ni u Mesnu zajednicu) – da se što brže otme teritorija od Srbije!

    STOP BRISELSKOJ VELEIZDAJI – stopiraće se članstvo Kosova u UNESKO I UN. Nastavak…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *