САЧУВАЈ НАС, БОЖЕ, ОВАКВИХ ПРИЈАТЕЉА

Ненад ПоповићИзјава Ненада Поповића, председника Српске народне партије (СНП)

„Сачувај нас, Боже, од оваквих пријатеља, а од непријатеља ћемо се сачувати сами“, каже народна пословица у коју се може сажети сав горак укус и разочарење које цео српски народ и сви грађани Србије осећају после гласања у Извршном савету Унескоа.

То гласање је показало да Немачка, Велика Британија, Француска, Уједињени Арапски Емирати, Аустрија – државе које су најснажније подржале предлог Албаније за пријем лажне државе Косово у Унеско – не могу да буду наши пријатељи.

Они којима је безалтернативни пут ка Европској унији важнији од родног места Срба и Србије, и светог Косова и Метохије, нека се захваљују тим својим „пријатељима“, а посебно антисрпском црногорском режиму у Подгорици. Нека се захваљују и Скопљу чије непостојеће државно име мазохистички бранимо, жртвујући тако вековно пријатељство са Грчком. Нека се захваљују и Украјини, чији је представник јуче изашао из сале, што је, с обзиром на начин гласања, значило глас више за НАТО државу Косово – истој оној Украјини чији територијални интегритет наша дипломатија „брани од агресора“ из Русије.

Иако је очигледно да су за све те силне назови „пријатеље“ Срби геноцидан народ, осим онда када се бринемо о арапским мигрантима за чију смо злу судбину понајмање криви, појединци из власти, уместо да се руководе пословицом „Држи се нова пута и стара пријатеља“, упорно пружају руку пријатељства онима који су нас бомбардовали, окупирали део територије, а сада желе да нам отму и нашу историју и идентитет.

Да сарађујемо можемо и морамо са свима, али да зовемо пријатељима можемо само оне земље које нам пружају искрену подршку у одбрани наших најважнијих државних и националних интереса.

И овом приликом подсећам да су нам, кроз целокупну историју, једини искрени пријатељи били Руси који су били уз нас у свим најтежим тренуцима за наш народ, као што су Први и Други светски рат, ратови на простору бивше Југославије, НАТО агресија 1999, британска резолуција о Сребреници која је требало да Србе и формално жигоше као геноцидне, све до последње дипломатске битке у којој се Русија жестоко бори да спречи пријем лажне државе Косово у Унеско.

Зато се Српска народна партија, у име највећег дела грађана Србије, захваљује Русији, али и свим другим земљама које су, на Извршном савету Унескоа, биле на страни Србије, а то су: Аргентина, Ангола, Бразил, Кина, Еквадор, Шпанија, Етиопија, Индија, Мароко, Мексико, Намибија, Нигерија и Куба, као и оне земље које су се уздржале на овом гласању, иако су раније признале Косово.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *