„Газпром њефт“ и НИС заједно са Фондацијом „Новак Ђоковић“ обнављају лабораторије за физику и хемију

Компаније „Газпром њефт“ и НИС су, у оквиру сарадње са Фондацијом „Новак Ђоковић“, обновили лабораторију за физику и хемију у обреновачкој ОШ „Посавски партизани“. До краја 2015. године биће обновљено и опремљено десет лабораторија у школама оштећеним у прошлогодишњим мајским поплавама и то у општинама Обреновац, Свилајнац, Лазаревац, Крупањ, Уб, Смедеревска Паланка, Петровац на Млави и градовима Ваљево, Шабац и Параћин.
У акцију прикупљања средстава за помоћ становништву са поплављених подручја укључили су се запослени „Газпром њефта“ и НИС-а, који су заједно са компанијом донирали више од 30 милиона динара.
„ ‚Газпром њефт‘ и НИС реализују програме побољшања квалитета живота у местима у којима послују, између осталог реализујући пројекте усмерене на подршку младих и развој образовних, културних и спортских установа. Становници мањих градова имају право на једнак квалитет живота, баш као и становници великих центара, a комплексна друштвена одговорност један је од најважнијих принципа пословања ‚Газпром њефта‘ и НИС-а“, истакла је Сања Лубардић, директор Функције за односе са јавношћу и комуникације НИС-a.
Јелена Ђоковић, директорка Фондације, истакла је да је ова Фондација до сада обновила седам предшколских установа оштећених у поплавама.
„Веома се радујемо што ћемо, заједно са партнерима из ‚Газпром њефта‘ и НИС-а, обновити лабораторије у основним и средњим школама, јер је то минимум предуслова да деца наставе да несметано уче“, изјавила је Јелена Ђоковић.
„Газпром њефт“, као акционар компаније НИС, реализује програм социјалних инвестиција „Родни градови“, чији је циљ да се људима омогући што шири приступ квалитетној градској средини, образовању, спорту и култури.
Фондацију „Новак Ђоковић“ основао је српски тенисер Новак Ђоковић с циљем пружања помоћи деци из социјално угрожених средина. Мисија Фондације је стварање повољних услова, безбедне и креативне средине за развој деце из удаљених делова Србије и у обезбеђивању подједнаких могућности за стицање квалитетног образовања што је могуће већем броју младих.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *