Почетна / БРОЈ 386 / Зелене стране – Тржиште фетуса

Зелене стране – Тржиште фетуса

Пише  Мара Кнежевић Керн

Како је растућа потражња индустрије лекова за органима и деловима тела абортираних фетуса, учинила да абортуси постану веома уносан посао

Људски ресурси одувек су били неисцрпан извор зараде. Од класичног израбљивања у виду робовског рада прешло се на софистициране методе преузимања органа, како од оних који се опраштају од живота, тако и од још нерођених људских бића. С обзиром на растућу потражњу индустрије лекова за органима и деловима тела абортираних фетуса, абортуси су постали веома уносан посао, а профит америчких компанија овлашћених за координацију између понуђача и потрошача досеже астрономске цифре.

 

ОСТАЦИ ФЕТУСА НА ТРЖИШТУ

Компанија Планирано родитељство (Planned Paranthood), једна од највећих дистрибутера ткива абортираних фетуса финансирана је из буџета САД. Она са клиником склапа аранжман о преузимању феталних остатака да би из абортираних фетуса, на лицу места (просторија поред хируршке сале), медицинска екипа приступила издвајању органа и делова тела, водећи рачуна о тренутним наруџбинама. После обраде и припреме за транспорт роба се дистрибуира клијентима (истраживачким центрима и владиним агенцијама), према утврђеном ценовнику. Пракса је да се пред киретажу тражи сагласност пацијенткиње на експерименте, али се понекад избегне и та формалност.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *