Почетна / БРОЈ 385 / Зелене стране – „Трајно збринути“

Зелене стране – „Трајно збринути“

Мара Кнежевић Керн

Шта се крије иза необичних пожара у држави Вашингтон, те коме су намењени лимени сандуци у ФЕМА логорима?

Барак Обама је 13. августа поводом незаустављивих пожара у држави Вашингтон објавио ванредно стање, овластивши федералну агенцију ФЕМА, задужену за „менаџмент“ у кризним ситуацијама, да преузме ствар у своје руке.

С обзиром да се под ФЕМА управом налазе мистериозни концентрациони логори, посејани широм Америке, активности Агенције би се могле усмерити ка смештају погорелаца у ове кампове, међу бескућнике депортоване након вишемесечних рација по улицама америчких градова. „Хоумлес логораши“ се већ увелико чипују и „трајно збрињавају“, док лимени сандуци, наслагани на стоваришту, још увек крију своју намену.

 

УОБИЧАЈЕНИ ПРИРОДНИ ФЕНОМЕН?

Пажња аналитичара, скрајнутих из медија главног тока, усмерена је на узрочнике неукротиве ватрене стихије, а из сведочења немоћних ватрогасаца може се закључити да је у питању нешто с чим се још нису срели.

Димензије катастрофе могу се пратити на сателитским снимцима, док се тамна мрља, настала од пепела и дима, незаустављиво шири. Иако више није тајна да се климатским инжењерингом реализује сценарио, какав метеоролошка наука није забележила, главна улога корумпираних и строго контролисаних агенција за временску прогнозу своди се на убеђивање да је глобални, вештачки изазвани климатски хаос, „уобичајен природни феномен“. Тако се за наглу сушу у Таксасу, насталу после катаклизмичних поплава, користи назив „flesh drought“         – „блиц суша“, a онда ће вероватно доћи и до „блиц пожара“, што се у потпуности уклапа у стратегију Агенде за 21. век.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *